SDG, Rakka’nın batısında bir kasabayı ele geçirdi

Güncelleme Tarihi:

SDG, Rakka’nın batısında bir kasabayı ele geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 22:30

Ana omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), terör örgütü DEAŞ’ın merkezi konumundaki Suriye’deki Rakka kentine yönelik operasyonda dün ilk kez kentin batısındaki bir ilçeyi ele geçirdi.

Haberin Devamı

El Romaniya ilçesi iki günlük çatışmalar sonunda SDG’nin kontrolüne girdi. SDG, geçtiğimiz hafta içi de Rakka’nın doğusundaki el Mişlab ilçesine girmişti. Büyük kısmı yerleşim yeri olan Mişlab, SDG’nin Rakka’ya yönelik saldırıları için kritik bir merkez haline gelmiş durumda.

ASKERİ ÜS VE FABRİKA

SDG’nin hedefi 17’nci Tümen Askeri Üssü’nü ve yakınındaki şeker fabrikasını ele geçirmek. ABD öncülüğündeki uluslararası Koalisyon, üsse yönelik SDG operasyonuna havadan bombardımanla destek veriyor.

‘BAĞDADİ ÖLDÜ’ İDDİASI

DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi’nin Rakka’ya düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğü iddia edildi. Lübnan’dan yayın yapan rejim yanlısı internet haber sitesi Al Masdar, Suriye Devlet Televizyonu’nun Bağdadi’nin bombardıman sonucu öldüğünü duyurduğunu bildirdi. Haberi uluslararası ajanslar teyit etmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!