Savcılık’tan Atilla’nın kefalet başvurusuna itiraz

Güncelleme Tarihi:

Savcılık’tan Atilla’nın kefalet başvurusuna itiraz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 23:09

Geçtiğimiz Mart'tan bu yana ABD'de tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın kefalet başvurusuna New York Güney Bölgesi Savcılığı'ndan itiraz geldi. Savcılık mahkemeye sunduğu 115 sayfalık itiraz dilekçesinde, Attilla kaçma riski taşıdığı için tutukluluğunun devam etmesini istedi.

Haberin Devamı

Atilla’nın aynı davada yargılandığı İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab gibi onlarca yıl hapis cezası alabileceği ve hakkında çok ciddi suçlamalar olduğu belirtildi.

Başvuru dilekçesinde Atilla’nın, Halkbank’taki pozisyonunu kullanıp ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları deldiği savunuldu.

Savcılık, Atilla’yı, "Amerikan ve uluslararası bankacılık sistemini yıllarca aldatıp büyük çaplı dolandırıcılığın içerisinde olan sofistike bir uluslararası bankacı" olarak tanımladı.

Kefalete başvurusuna yapılan itirazda Savcılık, Atilla'nın, "Türkiye ile derin ve köklü bağlantıları var. Bu nedenlerden dolayı Atilla vatandaşı olduğu Türkiye’ye kaçarsa bir daha ABD’ye iade edilmez" ifadesi yer aldı.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!