Şaşkın Hintli bakan

Güncelleme Tarihi:

Şaşkın Hintli bakan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 00:00

Hindistan Dışişleri Bakanı Somanahalli Mallaiah Krishna, geçen cumartesi günü New York’taki Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki oturumda yanlışlıkla Portekizli meslekdaşı Luis Amado’nın konuşmasını okuyunca dalga konusu oldu

Haberin Devamı

Oturumda konuşma yapan 78 yaşındaki Dışişleri Bakanı Krishna, önündeki kağıtlar karışınca kendi konuşması yerine yanlışlıkla Portekiz Dışişleri Bakanı Amado’nun konuşmasını okudu. Daha da kötüsü bakan konuşmadaki “Portekiz ve Brezilya gibi Portekizce konuşan iki ülkenin aynı anda konseyde yer almasından mutluluk duyduğunu” söylemesine rağmen hatayı fark etmedi.

“Olur böyle vakalar” dedi

Hintli bir görevlinin beş dakika sonra kendisini uyarmasıyla bakan geç de olsa doğru metni okudu. Times of Indıa gazetesine konuşan bakan “Keşke yaşanmasaydı ama böyle şeyler olabilir” dedi. Hindistan ana muhalefet partisi Bharatiya Janata Partisi sözcüsü Ravi Shankar Prasad ise, “BM Güvenli Konseyi önemli bir kurum. Fakat bakan burada Portekiz Başbakanın konuşmasını okuyor. Bir Hintli olarak üzgünüm” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!