Şaron’a Mozart dinletiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Şaron’a Mozart dinletiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 00:00

Beyin kanaması ve felç geçirmesinin ardından yapay komaya sokulan İsrail Başbakanı Ariel Şaron’a, uyandırma aşaması sırasında en sevdiği besteci olan Mozart’ın parçaları dinletiliyor.

İSRAİL’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesine göre, doktorların onayını alan Şaron’un oğulları Omri ve Gilad Şaron, babalarının odasına küçük bir cihaz yerleştirdiler. Oğulları, kısık sesle çalan Mozart parçalarının, 77 yaşındaki babalarının sağlık durumunun iyileşmesine katkıda bulunmasını umuyor.

Mozart dinlemenin, Şaron’un koyun yetiştirmekle beraber en sevdiği hobilerinden biri olduğu belirtiliyor. Doktorlar, müzik dinlemenin komadan çıkmaya başlayan bir hastanın duyularının uyarılmasına yardımcı olduğunu düşünüyor. Önceki gün uyandırılmaya başlanan Şaron’un sağlığıyla ilgili olumlu işaretler olduğu belirtildi. Şaron’un kaldığı Hadassah Hastanesi Başhekimi Şlomo Mor-Yosef, acıya verdiği tepkiyi ölçme testleri yaptıklarını, Şaron’un önceki gün sağ kol ve sağ ayağını oynatmasından sonra, dün de sol kol ve ayağını hafifçe hareket ettirebildiğini, bunun küçük ama önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Başbakana kalk borusu

Yapay komadaki İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un uyandırılma aşaması sırasında, Kudüs’teki Ağlama Duvarı önünde toplanan aşırı dinci Yahudilerin kimi dua ediyor, kimi de kalkması için yabani koç boynuzundan yapılmış kutsal boruyu çalıyor. Yaşlı adam, borunun üzerine İsrailli yerleşimcilerin simgesi olan turuncu kurdeleyi bağlamayı da ihmal etmemiş. Kimisi de, duvarın önüne "Uyan artık Şaron" pankartı astı.

Hırsızlar TV başında soygunlar azaldı

İSRAİL’de Başbakan Ariel Şaron’un beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılmasından bu yana hırsızlık olaylarının yüzde 50 azaldığı bildirildi. İsrail’de yayımlanan Maariv gazetesi de, resmi istatistiklere dayandırdığı haberinde, "Hırsızlar da televizyon başından ayrılamıyor mu?" başlığını kullandı. Şaron’un hastaneye kaldırıldığı 5 Ocak’tan sonraki 3 gün içinde polise 865 hırsızlık dosyası geldiği, geçen yıl aynı dönemde 1.739 hırsızlık yapıldığı belirtildi. Gece geç saatlere kadar televizyon izlenen bir evin soyulmasının daha zor olduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!