Sarkozy’nin siyasi sahnesi olduk

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy’nin siyasi sahnesi olduk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 00:00

Göçmen politikası konusunda sürekli sorun yaşayan Fransa’da, 2007’deki seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin gündeme getirdiği “milli kimlik” tartışması ülkenin en köklü gazetesi Le Monde’a da sıçradı.

Haberin Devamı

Gazete, internet sayfasında “Fransız olmak ne demektir” diye tartışma başlattı. 4 Aralık’ta Sarkozy ve Milli Kimlik tartışmasını yürüten Devlet Bakanı Eric Besson’ın da katılacağı bir panel planlandı. Gazetede çalışanların örgütü Le Monde Yazarlar Topluluğu (SRM), yönetimi Sarkozy’nin politik tribünü olmakla suçladı. SRM Başkanı Gilles Van Kote, “Okurlarla konunun tartışılması ilke olarak bizi rahatsız etmiyor. Ama eğer bir tartışma cumhurbaşkanının çıkarına bir politik sahneye dönüştürülürse, işte bu bizi mesleki açıdan derin bir biçimde endişelendirir” dedi.
Yönetmenin yanıtı
Le Monde Genel Yayın Yönetmeni Eric Fottorino ise, “Bütün Fransa’nın tartıştığı bir konuyu Le Monde’un da tartışması önemliydi. Tartışmaya katılan tarihçiler ya da diğer uzmanlar açık görüşlü insanlar. Ne ideolojik düşünüyorlar, ne de partizanlar. Le Monde’un hükümete servis yapacak bir tartışma organize etmesini düşünmek çılgınlık olurdu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!