Sarkozy’ler boşanmak için resmen başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy’ler boşanmak için resmen başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 00:00

Fransa’nın haftalık yayımlanan ünlü "Le Nouvel Observateur" Dergisi’nin internet sitesi, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eşi Cecilia’nın geçen pazartesi günü akşama doğru mahkemede hákimin karşısına çıkarak boşanma prosedürünü başlattıklarını ileri sürdü.

FRANSIZ haftalık "Le Nouvel Observateur" Dergisi internet sitesi, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy (52) ve eşi Cecilia’nın (49) 15 Ekim Pazartesi günü akşama doğru, birlikte boşanmak için hákimin karşısına çıktıklarını öne sürdü. Dün yayınlanan haberle ilgili soruları yanıtlayan Elysee Sarayı sözcüsü David Martinon ise, gazetecilere yine sadece "Hiçbir yorum yok" demekle yetindi. Sözcünün yalanlama yerine böyle bir cevap vermesi "haber doğru" yorumlarına yol açtı.

Medya, son günlerde sürekli olarak "ayrılıyorlar" yönündeki haberleriyle Sarkozy çiftini baskı altında tutarken, cumhurbaşkanının yoğun iş trafiği nedeniyle açıklamayı uygun bir zamana bırakmaya çalıştığı belirtiliyor.

BUSH DAVETİNE GİTMEDİ

Dergi, Cecilia’nın katılmadığı "Bush daveti"nin gerçekleştiği Amerika tatilinden bu yana Sarkozy çiftinin birlikte görülmediklerine dikkat çekti. Dergi, haberinde 5 Bulgar hemşire ile 1 Filistinli doktorun kurtarılması operasyonunda bizzat Libya’ya giderek yer alan Cecilia’nın, bu olay nedeniyle 4 Ekim günü Bulgaristan’ın Sarkozy’ye verdiği devlet nişanı "Stara Planina" için düzenlenen törene resmi davetli olduğu halde gitmediğini de belirtti.

Haberde, Cecilia’nın "kardeşim" diye nitelediği en samimi arkadaşı olan ve eski eşinin cenazesinde onu yalnız bırakmayan Adalet Bakanı Rachida Dati’nin yaşamını konu alan "Vivement dimanche" adlı televizyon programına da katılmadığı ve 7 Ekim’de yayınlanan bu programa sadece Sarkozy’nin katılarak görüşünü aktardığı vurgulandı.

Le Nouvel Observateur, geçtiğimiz cuma günkü "L’Est Republicain" gazetesinin de Elysee Sarayı’na yakın kaynaklara dayanarak boşanma prosedürünün başladığını ve bu yöndeki resmi başvurunun Paris banliyölerinden Nanterre Mahkemesi’e yapıldığını yazdığını hatırlattı. Elysee Sarayı sözcüsü David Martinon’un haftalık basın toplantısında Cecilia’nın, Sarkozy’nin Fas ziyaretine katılmayacağını söylediği de belirtilen haberde Sarkozy çiftinin evliliklerinde 2005’ten bu yana bir kriz yaşandığı ve birkaç aylık ayrılıktan sonra Cecilia’nın 2006 başlarında yeniden kocasının yanına döndüğünü yazdı.

Sarkozy’nin kara ekimi

Le Nouvel Observateur, bugün piyasaya çıkacak yeni sayısının kapağına "Grev, DNA, Ragbi, Cecilia-Sarkozy’nin kara ekimi" başlığını attı. Dergi, bugün yapılacak olan ve "Kara Perşembe" olarak lanse edilen ülke çapındaki genel grevin, Meclis’te kabul edilen ve Fransa’ya gelecek yabancılara DNA testi uygulanmasını öngören yasanın, Fransa’nın Dünya Ragbi Şampiyonluğu’nu elinden kaçırmasının ve Cecilia ile boşanmalarının ekim ayını Sarkozy’ye zehir ettiğine dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!