Sarko’nun ilk icraatı yalan oldu

Güncelleme Tarihi:

Sarko’nun ilk icraatı yalan oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2007 00:00

Nicolas Sarkozy’nin, Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanır kazanmaz yatıyla lüks tatile çıktığı kankası milyarder işadamı Vincent Bollore’nin, devletle iş yaptığı ortaya çıktı. Oysa Sarkozy, Bollore’nin devletle hiç iş yapmadığını söylemişti.

Muhalefet çevrelerinde, Bollore’nin devletle iş yaptığı ve ihaleler kazandığı şeklinde iddialar ortaya atılınca, Sarkozy, işadamı arkadaşının devletle hiç iş yapmadığını öne sürdü ve "Vincent Bollore, Fransa’nın en büyük sanayicilerinden biridir. Fransız ekonomisi için büyük işler başarmıştır ve devletle hiç çalışmamıştır" dedi. Ancak gazeteler, Bollore’nin devletten ihaleler aldığını belgelerle kanıtlayınca, Sarkozy’nin doğruyu söylemediği ortaya çıktı.

Fransız hükümetinin belgelerine göre, Bollore’nin şirketi son iki yıl içinde Fransız devletinden toplam 40 milyon
/images/100/0x0/55eb45f9f018fbb8f8b68a4e
Euro’luk ihale aldı. Ancak en fazla üzerinde durulan konu, geçtiğimiz yıl içinde Sarkozy içişleri bakanıyken, Bollore’nin şirketlerinden birinin Grenoble kentindeki polis merkezindeki bir inşaatın 350 bin Euroluk ihalesini alması oldu.

HALK ALDIRMADI

Fransa’da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, halkın yüzde 58’inin, yeni cumhurbaşkanı Sarkozy’nin ünlü bir iş adamının lüks yatıyla yaptığı kısa tatili normal bulduğunu ortaya koydu. Le Figaro gazetesinin araştırmasına göre, halkın sadece yüzde 42’si, Sarkozy’nin yaptığı lüks tatili doğru bulmuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!