Şarbonun kaynağı aynı

Güncelleme Tarihi:

Şarbonun kaynağı aynı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2001 01:58

ABD'de şarbon paniği sürerken, New York'taki NBC Televizyonu, Florida'daki Sun Gazetesi ve Washington'daki Senato'ya yollanan şarbonun genetik yapısının benzer olduğu ortaya çıktı. Bu da şarbonun bir kişi ya da bir grup tarafından yollandığı yolundaki şüpheleri artırdı.

ABD'de şarbona yakalanların sayısı 8'e yükselirken, bakteriye maruz kalanların sayısı 38 oldu. ABD İç Güvenlik Bakanı Tom Ridge, yapılan test sonucunda üç merkeze yollanan şarbon bakterisinin ‘aynı’ olduğunu açıkladı. Ancak Ridge, bakterinin havada daha çabuk şekilde yayılacak şekilde bir kitle imha silahına dönüştürülmemiş olduğunu belirtti.

Tom Ridge ayrıca, mektupların New Jersey'deki bir posta kutusundan atıldığını belirlediklerini açıkladı. Sözkonusu yere ait güvenlik kameralarının kayıtları taranarak saldırgan ya da saldırganların belirlenebileceği söyleniyor.

ANTİBİYOTİK ZEHİRLİYOR

ABD'de, bu ayın başından itibaren giderek büyüyen şarbon paniğinin ilk ortaya çıktığı Florida'da, şarbona karşı Cipro adlı antibiyotiği kullananların, bu kez de antibiyotikten zehirlendikleri bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!