Åžantaj yapan Türk teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Şantaj yapan Türk teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 14:06

Ünlü top model Cindy Crawford'a şantaj yapan Türk, polise teslim olmak zorunda kaldı.

Eski top model Cindy Crawford'dan ÅŸantaj yoluyla para sızdırmak istediÄŸi gerekçesiyle hakkında ABD federal makamları tarafından soruÅŸturma açılan Alman vatandaşı Türk Edis Kayalar, Alman polisine teslim oldu.Â

Adli ve polis kaynakları, kısa süre önce bilinmeyen bir nedenden ötürü ABD'den Almanya'ya sınır dışı edilen 26 yaşındaki Kayalar'ın Baden-Württemberg eyaletinin Nürtingen kentinde polise teslim olduğunu belirttiler.

Amerikan federal makamları, eski top model Cindy Crawford'dan şantajla 100 bin dolar sızdırmaya çalıştığı gerekçesiyle Kayalar hakkında soruşturma açmıştı.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre, kısa süre önce belirtilmeyen bir nedenle Almanya'ya sınır dışı edilen 26 yaşındaki Edis Kayalar, Crawford ve iş adamı kocası Rande Gerber'den, çiftin 7 yaşındaki kızlarının bir sandalyeye kelepçelenmiş ve ağzı kapatılmış bir fotoğrafını yayımlama tehdidiyle para koparmaya çalıştı.

Soruşturmayı yürüten federal adli makamlar, fotoğrafın küçük kızın bakıcısı tarafından "hırsız-polis oyunu" oynarken çekildiğini ve Kayalar'ın fotoğrafı ilişki kurduğu bakıcının cep telefonundan ele geçirdiğini belirlemişti.

Kendisi de mankenlik yapan Kayalar'ın daha sonra eski süper model Crawford ile temasa geçerek, fotoğrafı yayımlama tehdidiyle 100 bin dolar para istediği belirtilmişti.

Cindy Crawford'un sözcüsü Annett Wolf, Kayalar'ın şantajından sonra çiftin FBI'ı durumdan haberdar ettiğini ve federal makamların soruşturma açmasını desteklediğini belirterek, 1998'de evlenen ve iki çocukları bulunan Crawford ve Gerner'in kızlarının fotoğrafını her kim dağıtmak, yayımlamak veya satmak isterse adli yollara başvuracaklarını bildirmişti.

Amerikan federal yetkilileri de şantajla ilgili Alman makamlarıyla temas kuracaklarını açıklamıştı.
(AFP-BUR-MCT)
13:23 17/11/09
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!