Sanal seks hasta ediyor

Güncelleme Tarihi:

Sanal seks hasta ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

İnternet'teki seks sitelerinde fazla zaman harcayanların çeşitli psikolojik sorunlarla karşılaşabilecekleri bildirildi. ‘Professional Psychology’ dergisinde yer alan bir yazıda, 57 milyon Amerikalı'nın sanal seks sitelerinin tiryakisi olduğu ve bunların yüzde 8'inin de sanal sekse haftada 11 saatten fazla zaman ayırdığına dikkat çekildi.

Yazıda, sanal sekse ‘çok zaman’ ayıranların genel davranışlarında değişim görüldüğü ve birer ‘agresif bağımlı’ (çevresine sürekli saldırganlık yapan) haline geldikleri ifade edildi. Internet'te seks için haftada 11 saatten fazla zaman harcamanın risklerine dikkat çeken uzmanlar, Internet'in kötüye kullanılmaması gerektiğini belirttiler.

Uzman Alvin Cooper ve ekibinin yaptığı araştırmaya göre, Amerikalılar'ın büyük çoğunluğu sanal seks için evindeki bilgisayarı kullanıyor. Erkeklerin önemli bölümü görüntülü siteleri tercih ederken, kadınların çoğu sohbet odalarında sanal seks yapıyor.

Internet'te seks arayanların yüzde 47'sinin evli, yüzde 17'sinin de sürekli bir cinsel partnere sahip olduğu ortaya belirtildi. Sanal seks ile Internet bağımlılığı arasında kuvvetli bir ilişki bulunduğunu belirten Cooper, cinsel olarak agresif olanların İnternet'te istediklerini kolayca elde ettiklerini ve seksin giderek bu kişilerin yaşamına egemen olduğunu söyledi. Cooper, ‘‘Internet'te seks iyi de olabilir, kötü de olabilir. Bu size bağlı’’ diye konuştu.

Alvin Cooper, evliliklerinde sorun yaşayan bazı çiftlerin Internet yoluyla bunları çözdüklerini ve sanal seksin cinsel hastalıklara yakalanma riski taşımadığını hatırlattı. Cooper, teknolojinin gelişmesiyle bir süre sonra İnternet'te seksin sanaldan gerçeğe dönüşeceğini savundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!