San Francisco son 25 yılın en şiddetli depremiyle sallandı

Güncelleme Tarihi:

San Francisco son 25 yılın en şiddetli depremiyle sallandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 00:36

ABD'nin California eyaletine bağlı San Francisco şehrinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde 120 kişi yaralandı. San Francisco Körfezi'nde son 25 yılda meydana gelen en büyük deprem olarak kayıtlara geçen sarsıntıda yaralananlardan altısının durumunun ciddi olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nden yapılan açıklamada, 10.7 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünün Napa'nın dokuz kilometre güneyi olduğu bildirildi. Açıklamada, depremin yerel saatle 03.20'de meydana geldiği ifade edildi.

Yaklaşık 25-30 saniye süren ve bölgede yaşayan 106 bin kişi tarafından şiddetli şekilde hissedilen depremde altısı ağır olmak üzere 120 kişi yaralandı.

Deprem ev, işyerleri ve şarap üretimi yapan bağlarda hasara yol açarken yollarda da çatlaklara neden oldu. Şehre su sağlayan ana su vanalarında kırılmalar ile doğalgaz borusu hatlarında sızıntılar tespit edildi. Depremin meydana geldiği bölgede tehlike oluşturan bölgelerden vatandaşlar tahliye edilirken, ilk yardım çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

Napa İtfaiye Teşkilatı Operasyonlar Şefi John Callanan, yaptığı açıklamada, kentte deprem nedeniyle çıkan altı yangına müdahale ettiklerini kaydederek, yaralıların hastanelere taşınması ve evlerde mahsur kalan olup olmadığı konusundaki arama çalışmalarının kurumun kaynaklarını tükenme noktasına getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ağır yaralananlar arasında bir çocuğun da bulunduğunu kaydeden Callanan, deprem sonucu şömineden fırlayan bir parçanın başına çarpması sonucu yaralanan çocuğun hava yoluyla nörolojik değerlendirmeden geçirilmesi için uzman hastaneye nakledildiğini anlattı.

San Francisco son 25 yılın en şiddetli depremiyle sallandı

Napa kentinde aralarında bölge adliye sarayının da bulunduğu üç tarihi binada hasar meydana geldiğini, kent merkezindeki iki ticari binanın da ciddi şekilde zarar gördüğünü belirten yetkililer, köprüler, binalar ve karayollarındaki hasarı belirleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!