'Şam Cephesi eğit-donat savaşçılarını yanlışlıkla kaçırdı'

Güncelleme Tarihi:

Şam Cephesi eğit-donat savaşçılarını yanlışlıkla kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 13:28

İngiltere'de yayınlanan Times gazetesi Washington ile Ankara'nın eğit-donat programına katılan ve Pazar günü Türkiye'den Suriye'ye geçen 75 silahlı muhalifin Şam Cephesi adlı bir örgüt tarafından 'yanlışlıkla' kaçırıldığını yazdı.

Haberin Devamı

Şam Cephesi eğit-donat savaşçılarını yanlışlıkla kaçırdı

Haberde Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın desteklediği bir örgüt olarak tanıtılan Şam Cephesi'nin (Jabha al-Shamiya) ağır silahlar ve 12 araçlık konvoyla Suriye'ye giren eğit-donat programı savaşçılarını 'gözaltına aldığı' ifade ediliyor.

Ancak Şam Cephesi sözcüsü Muhamed Ahmed, 30. Bölük olarak adlandırılan bu grubun sadece geçici olarak alıkonduğunu ifade edip, konvoyun elinde Suriye hükümeti bayraklarının olmasının şüphe uyandırdığını ifade etti.

Times gazetesinde Şam Cephesi sözcüsünün "İncelemelerin ardından serbest bırakıldılar. Şam Cephesi'nin IŞİD'e karşı savaşmak isteyen hiçbir grupla sorunu yok. Ancak 30. Bölük IŞİD'e karşı savaşmıyor. Onların savaşı sadece medyada" sözlerine yer veriliyor.

Haberin Devamı

30. Bölük komutanlarından Ammar El Wawi ise eğit-donat savaşçıları için durumun 'kritik' olduğunu söylüyor.

Geçen hafta ABD Kongresi'ne bir sunum yapan ABD Merkez Kuvvet Komutanlığı'nın (CENTCOM) başındaki General Lloyd Austin, ABD'nin eğittiği kaç kişinin halen Suriye'de savaştığı sorusuna "Az bir rakam... 4 veya 5 kişi diyebiliriz" yanıtını vermişti.

Eğit-donat programı kapsamında Temmuz ayında IŞİD'e karşı savaşmak için Suriye'ye geri dönen bir grup Nusra Cephesi tarafından kaçırılmıştı.

Nusra Cephesi'nin Halep yakınlarında 54 savaşçıyı kaçırdığı bildirilmişti.

Şam Cephesi eğit-donat savaşçılarını yanlışlıkla kaçırdı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!