Saldırıların arkasından Osama bin Laden çıktı

Güncelleme Tarihi:

Saldırıların arkasından Osama bin Laden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kenya ve Tanzanya'da halk ölenlerin cenazelerini kaldırırken (büyük resim) Amerikan elçiliklerine düzenlenen bombalı saldırıların arkasında Suudi Arabistanlı milyarder terörist Osama Bin Laden'in bulunduğunu gösteren ipuçları gittikçe çoğalıyor. New York Times gazetesinin haberine göre, CIA ve FBI ajanları, Nairobi ve Dar Es Selam'da yaptıkları incelemelerde, Bin Laden'e uzanan yeni ipuçları elde etti. Yeni ipuçlarının neler olduğu açıklanmadı.

Bu arada Amerikan ‘‘Newsdays’’ gazetesi ise elçilikte görevli 2 özel korumadan birinin ifadesine dayanarak, Bin Laden'in yakın bir adamının Kenya'daki Amerikan Büyükelçiliği'ne giden bomba yüklü kamyonda görüldüğünü yazdı. Amerikan istihbarat örgütleri, sabotajların yapıldığı günden beri, bu yıl başında Amerika'ya karşı cihat ilan eden Osama Bin Laden üzerinde ciddiyetle duruyor.

PAKİSTANLI’YA TATBİKAT

Öte yandan, elçilik saldırılarıyla ilgili olduğundan şüphe edilen bir zanlı Pakistan'da yakalandı. Washington Post gazetesinin Amerikan kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, Pakistanlı yetkililer, saldırıların yapıldığı 7 Ağustos günü Afganistan'a gitmek isteyen bir kişiyi pasaportundaki fotoğrafın şüphe uyandırması üzerine gözaltına aldı.

Pakistan basınında çıkan haberlere de yer veren Washington Post, şüphelinin Pakistanlı yetkililerce sorgulanması sırasında ABD büyükelçiliklerine yönelik saldırılara karıştığını itiraf ettiğini yazdı. Söz konusu şüphelinin tatbikat yaptırılmak üzere Kenya’nın başkenti Nairobi’ye gönderildiği de iddialar arasında.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!