Salang geçit vermedi

Güncelleme Tarihi:

Salang geçit vermedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 00:00

Afganistan’da, üç Türk de dahil 43 kişi taşıyan Pamir Havayolları’na ait yolcu uçağı dün belirlenemeyen bir nedenle düştü. Kabil’e 100 kilometre mesafede olan Salang Geçidi’ndeki kaza yerine, kötü hava koşulları ve geçit vermeyen dağlık yüzey nedeniyle ulaşmakta güçlük çekiliyor.

Haberin Devamı

İŞTE DÜŞEN UÇAKTAKİ TÜRK YOLCULAR (Fotoğraflar: DHA)

SABAH saatlerinde Afganistan’ın Kunduz eyaletinden kalkan, Kabil’e giden Pamir Havayolları’na ait bir yolcu uçağı ülkenin kuzey dağlık bölgesinde, Kabil’e yaklaşık 100 kilometre mesafedeki Salang geçidinde öğle saatlerinde düştü. Türkiye’nin Kabil büyükelçiliği Mustafa Cebil, Faruk Aktaş, Bahattin Yıldız isimli Türklerin düşen uçakta olduklarını açıkladı. Faruk Aktaş’ın İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Asya Sorumlusu, Bahattin Yıldız’ın İHH gönüllüsü olduğu açıklandı. İHH tarafından yapılan açıklamada Aktaş ve Yıldız’ın, vakfın Kunduz’da açmayı planladığı yetimhaneye arsa bulmak için bölgeye gittikleri belirtildi.

Bölgede kar yağıyor

5’i mürettebat 43 kişinin bulunduğu uçağa henüz ulaşılamadı. Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Zemaray Başari, NATO öncülüğündeki birliklerden, insansız uçaklarla enkazı yerini belirlemeye yardım etmelerinin istendiğini açıkladı. Kazanın nedeni henüz kesinliğe kavuşmazken hava koşullarının etkili olabileceği ifade ediliyor. Bölge sorumlusu General Rajab, “Hava çok kötü. Kar yağıyor” dedi.

İHH için arsa bakıyorlardı

AFGANİSTAN’da dün düşen Pamir Havayolları’na ait uçakta bulunan Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız, İHH’den yapılan açıklamaya göre, vakfın Kunduz’da açmayı planladığı yetimhaneye arsa bulmak için bölgeye gittiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!