Şakadan aday oldu gerçekten seçildi

Güncelleme Tarihi:

Şakadan aday oldu gerçekten seçildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

İzlanda’da ekonomik ve siyasi düzene tepki olsun diye başkent Reykavik’e belediye başkanı adayı olan komedyen Jon Gnarr gerçekten seçildi.

SON yıllarda büyük ekonomik sorunlarla başı ağrıyan İzlanda halkı, siyasete artık komedi gözüyle bakıyor. Yerel seçimlerde şaka olsun diye başkent Reykavik’ten belediye başkanlığına adaylığını koyan komedyen Jon Gnarr, oyların yüzde 34.7’sini alarak sandıktan birinci çıktı. Kampanyasında siyaset jargonunu baştan aşağı ti’ye alan Gnarr’ın seçim vaatleri arasında, tüm yüzme havuzlarında bedava havlu, şehrin hayvanat bahçesine yeni bir kutup ayısı gibi unsurlar yer alıyor. New York Times Gazetesi, ay başında belediye başkanlığı koltuğuna oturan Jon Gnarr’ın siyasi yükselişini bir portre yaptı.

Punk’çı başkan

Buna göre partisinin adını “En İyi Parti” koyan Gnarr, zafer konuşmasında, “Kimse bizden korkmamalı. Çünkü bu, en iyi parti. Öyle olmasaydı, adı En Kötü Parti ya da Kötü Parti olurdu. Öyle bir partiyi de kimse istemezdi” dedi. En İyi Parti, seçimlerde Tina Turner’ın “Simply the Best” parçasını kampanya şarkısı olarak kullanmıştı. Joe Gnarr, şarkıyı partideki arkadaşlarıyla birlikte kendisi de seslendirmişti.

Gençliğinde bir punk grubunun basçılığını yapan Gnarr, ekibinde de Reykavik’in en tanınmış punkçılarını barındırıyor. Gnarr, İzlanda’nın son yıllarda yaşadığı korkunç ekonomik krizin ardından, insanların siyaseti biraz ti’ye alarak takip ettiğini gözlemiş. Henüz kafasında hiçbir proje yokken, “En İyi Parti” diye bir internet sitesi açıp, burada tamamen mizah içerikli siyasi yazılar kaleme almış. Zamanla büyük bir destek görmüş ve seçimlere katılmaya da işte bu sayede karar vermiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!