Saint Denis baskınında kendini patlatan kadın canlı bomba: Hasna Ait Boulahcen

Güncelleme Tarihi:

Saint Denis baskınında kendini patlatan kadın canlı bomba: Hasna Ait Boulahcen
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 10:00

Paris katliamının beyni olduğu düşünülen Abdelhamid Abaaoud'un kuzeni olduğu tespit edilen Hasna Ait Boulahcen, önceki gün Paris'in Saint Denis banliyösünde düzenlenen baskında kendini patlatarak ölmüştü. Avrupa Birliği'nde görülen ilk kadın canlı bomba olarak anılan kadınla ilgili bugün, İngiliz Daily Mail gazetesi yeni fotoğraflar ve bilgiler yayınladı.

Haberin Devamı

Gazete'nin haberine göre Boulahcen, arkadaşları tarafından oldukça dışa dönük, içki içmeyi ve parti yapmayı seven bir kişi olarak tanımlanıyor.

Saint Denis baskınında kendini patlatan kadın canlı bomba: Hasna Ait Boulahcen

İngiliz gazetesi, canlı bomba Boulahcen'in küvette çekilmiş bu fotoğrafını yayınladı.

26 yaşındaki "AB'nin ilk canlı bombasının" çok sayıda erkek arkadaşı olduğu da anlatılanlar arasında. Büyük kovboy şapkaları takmayı sevdiği için Boulahcen'in lakabı kadın kovboy anlamına gelen 'The Cowgirl'.

Abaaoud'un öldürüldüğü açıklanan operasyonda, Boulahcen ile polis arasında geçen konuşmaları içeren bir kayıt da dün ortaya çıkmıştı. Yetkililer, çatışma anında kadın ile polisler arasında geçen bir konuşmaya ait olduğu sanılan video kaydını da doğruladı.



Olay anına ilişkin ortaya çıkan video kaydında tamamen karanlık görüntüler içinde polisin ve kadının sesleri duyuluyor. Polis, ”Erkek arkadaşın nerede” diye soruyor. Kadın ise “Erkek arkadaşım değil” cevabını veriyor. Polis, soruyu tekrarlıyor ve kadın aynı cevabı veriyor. Bunun ardından kadının üzerindeki bombaları patlatmasından kaynaklandığı sanılan bir patlama sesi duyuluyor.

Haberin Devamı

Belçika gazetesi La Derniere Heure, kadına ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf yayınladı. Fransız medyasında çıkan haberlerde, Hasna Ait Boulahcen'in 12 Ağustos 1989 doğumlu olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Saint Denis baskınında kendini patlatan kadın canlı bomba: Hasna Ait Boulahcen


RTL yayın kuruluşu da kadının Paris'in kuzey banliyösü Epinay-sur-Seine'de bir inşaat şirketinde müdür olarak çalıştığını öne sürdü.

Fransız televizyonu TF 1'in haberine göre; polis, Hasna Ait Boulahcen'in kendini patlatmadan önce şüpheli suç ortaklarını uyarıp uyarmadığını anlamaya çalışıyor.

Avrupa Birliği ülkelerinde görülen ilk kadın bombacı olan Hasna Ait Boulahcen'in çatışma anında kafasının koptuğu ve camdan düştüğü öne sürülüyor. 

İngiliz Daily Mail'in haberine göre; görgü tanıkları, Ait Boulahcen'in baskından önce bir fast-food restoranına gidip yiyecek aldığını aktardı.




 

BAKMADAN GEÇME!