Sadri Alışık’tan Türkan Şoray’a şarkılar...

Güncelleme Tarihi:

Sadri Alışık’tan Türkan Şoray’a şarkılar...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 14:23

Frankfurt Gönül Dostları Kültür Derneği Korosu, Frankfurt Türk Film Festivali kapsamında ‘Yeşilçam Film Müzikleri’ konseri verdi. Dr. Hoch’s Konservatorium’daki konser, büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

KOROYU usta keman virtüözü Hasan Nar yönetti. Sinemaseverlere Sadri Alışık, Ayhan Işık, Türkan Şoray’ın filmlerinden anlık görüntüleri sahneye taşıyan Gönül Dostları Kültür Derneği solo sanatçıları, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Üç aydan beri bu konsere hazırlandıklarını belirten Gönül Dostları Kültür Derneği Başkanı Selma Ateş, şöyle dedi:
“Türk Film Festivali’ne bizim de katkımız olsun istedik. Bu konser bizim için gurur verici bir etkinlik. Biz Yeşilçam’ı ve film müziklerini sevdik. Günümüzde bazı dizilerin müzikleri de uzun yıllar hafızalarda yer edecek gibi görünüyor. Yeni filmlerdeki müzikler ise pek kalıcı olacağa benzemiyor. Derneğimiz hem Türk müziğini yaşamak ve yaşatmak hem de gençlere aktarmak. Gençleri özellikle pop koromuza davet ediyoruz. Müzik ruhun gıdası, kimse bu güzellikten mahrum kalmasın istiyoruz.”
Konserde koro üyeleri Melih Dağ, Mine Yalçın, Meliha Dikmen, Sultan İşçen, Türkay Yıldırımlı, İlyas Tuna, Vedat Türk, Sedat Turan ve Mehmet Seyhan solo eserleriyle de yer aldı.

Haberin Devamı

Sadri Alışık’tan Türkan Şoray’a şarkılar...

Sadri Alışık’tan Türkan Şoray’a şarkılar...

BAKMADAN GEÇME!