Saddam'ın yakalanamayan adamı konuştu

Güncelleme Tarihi:

Saddamın yakalanamayan adamı konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 09:34

Saddam'ın devrilmesinden bu yana halk arasında hiç gözükmeyen ve başına 10 milyon dolar ödül konan El Duri, Mısır'ın, Saddam'a yakınlığıyla bilinen “El-Mavkif El Arabi” adlı gazetesinde bugün yer alan açıklamasında, “direniş, Irak tamamen kurtuluncaya kadar sürecek” dedi.

Haberin Devamı

İdam edilen Irak eski devlet başkanı Saddam Hüseyin'in yardımcılarından olan ve ülkedeki Amerikan karşıtı direnişin örgütçülerinden olduğu ileri sürülen İzzet İbrahim el Duri, “ABD işgali sona erinceye kadar mücadeleye devam edeceğim” dedi.

El Duri, 2003'teki işgalden günümüze kadar Saddam'a bağlı 120.000 kişinin işgal güçlerince öldürülmüş olduğunu savundu. El Duri, açıklamasında, Amerikalılarla görüşebileceğini ancak şartları olduğunu da belirterek, “Öncelikle, ülkeden çekilecekleri sözü verecekler, şu andaki Irak Hükümeti feshedilecek ve Baas Partisi'ni, halkın meşru temsilcisi olarak kabul edecekler” ifadesini kullandı.

El Duri söyleşi sırasında taraftarlarına da “düşmana ve ikmal yollarına saldırın, görevinizi yaparken masum sivillere zarar vermeyin” şeklinde talimat verdi. Gazetenin yazı işleri müdürü Abdül Azim Manas, AP'ye yaptığı açıklamada, “El Duri ile söyleşi cephede yapıldı” demekle yetindi, başka bir ayrıntı vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!