Saddam'ın sorguda anlattıkları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Saddamın sorguda anlattıkları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 13:58

Irak'ın eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in sorgulamaları sırasında söyledikleri açıklandı. FBI'ın dün açıklanan raporuna göre Saddam 20 kez sorgulandı. Kitle imha silahlarına sahip olduğu iddiasının sadece İran'a karşı bir blöf olduğunu söyledi, Bin Ladin'i ise "bağnaz" olarak niteledi ve "onunla hiç işim olmaz" dedi.

Haberin Devamı

SADDAM'IN MEZARI TÜRBEYE DÖNDÜ

ABD askerleriyle peşmergeler Saddam'ın sarayında alem yaptı

Irak'ın eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in, ABD ajanları tarafından yapılan sorgulamaları sırasında bilinen tavrından taviz vermediği, sorulara doğrudan cevaplar verdiği, lafı eveleyip gevelemediği ortaya çıktı.  

KİTLE İMHA SİLAHLARI İRAN'A KARŞI BLÖFTÜ

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) dün açıklanan raporunda, Saddam Hüseyin'in sorgulanması sırasında edinilen bilgilere değinildi ve Saddam'ın, İran'ı büyük bir tehdit olarak gördüğü, kitle imha silahı blöfünü kullanarak savunmasız görünmek istemediği belirtildi.

Rapora, "Saddam, düşmanlarına, özellikle İran'a karşı zayıf görünmemeleri gerektiğine inanıyordu" diye not düşen FBI ajanlarından George Piro, Irak'ın eski liderinin ülkesini, bölgedeki diğer ülkelerin tehdidi altında hissettiğini ve bu blöfü yaparak kendisini savunmak istediğini belirtti.

Saddam'ın, İran'a karşı zayıflığını göstermek yerine, nükleer silah denetçilerini ülkesine sokmayarak ABD'yi karşısına aldığına ve böylece işgale zemin hazırladığına işaret edilen raporda, Irak'ın eski liderinin, İran'ın, BM denetçileri sayesinde, Irak'a en büyük zararın nereden verilebileceği konusunda bilgilendirilebileceği kuşkusu duyduğu da ifade edildi.

BİN LADİN İÇİN NE DEDİ

Ulusal Güvenlik Arşivleri tarafından açıklanan rapora göre FBI ajanlarınca 20 kez resmi sorgulamaya tabi tutulan Saddam Hüseyin, Usame Bin Ladin ile bağlantısı olduğu iddialarını reddetti ve El Kaide liderini "bağnaz" olarak nitelendirdi. Saddam'ın Bin Ladin için "Bağnazın teki. Onunla hiç işim olmaz" dediği kayıtlara girmiş.

İSRAİL HAKKINDAKİ DÜŞÜNCESİ

Saddam, 1991'deki Körfez Savaşı sırasında, İsrail hedeflerine SCUD füzeleriyle saldırılmasının sorumluluğunu üstlendi ve Arapların tüm sorunlarının nedenini, İsrail ile bu ülkenin ABD üzerindeki etkisine bağladı.

Yakalandıktan sonra yargılanan ve insanlığa karşı işlediği suçlardan ölüm cezasına çarptırılan Saddam, Aralık 2006'da idam edilmişti.

ABD'nin, Barack Obama'dan bir önceki başkanı George Bush, 2003 yılında, nükleer silah sahibi olduğunu ileri sürerek Irak'ı işgal etmiş, ancak işgalin ardından bu ülkede nükleer silah olmadığı ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!