Saddam'ın kızı 10 yıl sonra ilk kez konuştu

Güncelleme Tarihi:

Saddamın kızı 10 yıl sonra ilk kez konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 16:10

Irak'ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin'in kızı Raghad Hüseyin babasının ölümüyle ilgili ilk kez konuşarak, “Ölümünün detayları çirkin ve acı dolu ama onurlu bir ölümdü” dedi.

Haberin Devamı

ABD’nin Irak’ı işgal etmesinin ardından devrilen babası Saddam Hüseyin’in idam edildiğini Ürdün’ün başkenti Amman’daki evinde öğrenen Raghad Hüseyin, 10 yıllık sessizliğini CNN International’a bozdu.

Ülkesinde yaşanan kaosun sorumlusunun ABD olduğunu kaydeden Raghad Hüseyin, babasının ölümünün ardından verdiği ilk röportajda işadamı Donald Trump’ın 45. ABD başkanı seçilmesiyle ilgili konuştu. Raghad Hüseyin, “Bu adam henüz lider oldu ama göründüğü kadarıyla üst düzey bir siyasi duyarlılığa sahip. Yerine geleceği kişiyle arasındaki büyük fark bu. Diğerlerinin hatalarını açığa çıkardı, özellikle de Irak’takileri. Bu da onun Irak’ta yapılan hataların ve babamın başına gelenlerin farkında olduğu anlamına geliyor” ifadelerini kullandı. Trump, seçim kampanyası süresince Irak savaşının bir hata olduğunu söylemiş ve Saddam Hüseyin için ‘kötü bir adam’ demişti. 

Haberin Devamı

Saddamın kızı 10 yıl sonra ilk kez konuştu

‘BABAMIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ANLARI HİÇ GÖRMEDİM’

 Raghad Hüseyin, röportajında babasını son kez, Saddam’ın idamını boynuna urgan geçirildiği ana dek yayınlayan Irak televizyonunda gördüğünü de açıklayıp ekledi: “O anları hiç görmedim, görmeyi reddediyorum.

“Ölümünün detayları çirkin ve acı dolu ama onurlu bir ölümdü” diyen Raghad Hüseyin, şöyle devam etti: “Bundan daha basit bir şekilde öleceğini hiç düşünmemiştim. Bu ölüm, bana, çocuklarıma, kardeşlerime ve onların çocuklarına, onu seven ve kalbinde yer açan herkese gurur verdi. Bunu normal bir ailenin anlamasının kolay olmadığını biliyorum. Ama hükümdarların aileleri sıradan insanlar değildir ve kimi zaman onların hayatlarının karmaşıklığını anlamak zordur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!