Saddam Kuveyt’i petrol için iÅŸgal etmemiÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Saddam Kuveyt’i petrol için işgal etmemiş
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 04, 2008 00:00

Körfezin kızgın coğrafyasında, genlerde iklimler gibi yakıcıdır. Güneşin o bunaltıcı sıcağında, sinirli ve agresif politika birden yerini ılıman melteme bırakır.

Haberin Devamı

Körfezin gittikçe tanıdıklaşan yüzü

 

Sonra zaman zaman ‘o politika’ yine şaşırtır sizi türlü maskesiyle..

 

İşte böyle bir devinim.

 

Sürer gider..

 

“ Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin yakalandıktan sonra, aylarca Lübnan asıllı FBI ajanı George Pino tarafından sorgulanmış. Konuştukları dil: Arapça. Saddam’ım itirafları arasında, Körfez’in gittikçe tanıdıklaşan yüzü Kuveyt’le ilgili satıraraları da var..

 

Meğer, Saddam Kuveyt’i petrol için değil, Kuveyt Emiri El Sabah’ ın bir sözü üzerine işgal etmiş.

Haberin Devamı

 

Meselenin özü şu: Saddam, petrol meselesi ile ilgili olarak dönemin Dışişleri Bakanı’nı Kuveyt Emiri’ne yollamış. Emir, bakana ‘ Her Iraklı kadın 10 dolarlık fahişeye dönene kadar yaptığımız şeyleri yapmaya devam edeceğiz’ demiş..

 

Bu sözler, coğrafyanın agresif genli politikacılarını kışkırtmada kamçı etkisi yapmış..Ve Saddam, Emir El Sabah’ı cezalandırmak için Kuveyt’e girmiş.

 

İşte bu işgal, Emir’in Türkiye gezisinde de gündeme geldi. Kuveyt Emiri, Türkiye’ye minnettardı..Türkiye, Kuveyt’ın Irak tarafından işgali sırasında, Kuveyt’in yanındaydı. Şimdi ise, Kuveyt-Türkiye ilişkileri mükemmel..

 

Bunu ben söylemiyorum, Cumhurbaşkanı Gül ifade etti.

 

Nasıl mükemmel olmasın ki? SonÂdönemde Türkiye’deki özelleÅŸtirme ve ÅŸirket satın almalara daha ilgi gösteren Kuveyt firmalarının Türkiye’deki yatırımı neredeyse 4 milyar dolar!!

 

Böylesine tanıdıklaşan Kuveyt’e gittiğimde, kafamda soru işaretleri vardı. Cevaplamak istediğim, cevaplanmayı bekleyen..

Haberin Devamı

 

Kalabalık bir havalimanı. Sıcak, bunaltıcı bir hava...Biraz kaos, biraz tanıdıklık...

Ama, hiç de yabancı değil..

 

Yarın: Kuveyt yabancı yatırımcıya kollarını açtı, kanun değiştirdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!