Saddam kanıyla Kuran yazdırdı

Güncelleme Tarihi:

Saddam kanıyla Kuran yazdırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

21 yıldır iktidarda olan, iki savaş ve suikast girişimleri atlatan Irak lideri Saddam Hüseyin, Allah'a minnet duygularını ifade edebilmek için kendi kanıyla Kuran yazdırdı. Kuran da yer alan 6.666 ayet tamamen Saddam'dan alınan kanla yazıldı. Kuran'ın yazılması

3 yıl sürdü.

IRAK lideri Saddam Hüseyin'in siyasi hayatını kazasız belasız sürdürdüğü için Tanrı'ya şükranlarını ifade edebilmek amacıyla kendi kanıyla Kuran yazdırdığı bildirildi. Yazılması 3 yıl süren Kuran, önceki gün Bağdat'taki Dar el-Nasır Başkanlık Sarayı'nda Saddam'a teslim edildi.

63 yaşındaki Irak lideri 21 yıldır iktidarda. İran-Irak ve Körfez savaşlarını atlatan Saddam Hüseyin, hep hedef adam oldu. Muhaliflerinin iktidardan indirme çabalarına ve suikast girişimlerine rağmen Saddam, ülkeyi demir yumrukla yönetmeye devam etti.

Şimdi ise kanser olduğu söylenen Saddam Hüseyin, Tanrı'ya şükranını ifade etmek için kendi kanıyla Kuran yazdırdı. Irak basınında yayınlanan haberlere göre Saddam, 60'ıncı yaşını kutladığı 1997 yılında, uğradığı pekçok saldırıdan yara bile almadan kurtulduğu için bu saldırılarda akması muhtemel kanıyla Kuran yazılması için bir komisyon oluşturdu.

KAN MİKTARI AÇIKLANMIYOR

Bir grup din adamı ve kaligraflar büyük emek harcayıp, Saddam'dan alınan kanla Kuran'ı baştan sona yazdılar. Basında bu iş için ne kadar kan harcandığına dair bir ifade yer almadı. Irak Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı İzzet İbrahim, ‘Kur’an da 6.666 ayet ve 336 bin kelime var. Bu durumda kutsal kitabın yazılması için ne kadar kan verilmesi gerektiğini kendiniz tasavvur edebilirsiniz' dedi.

Saddam, 1991 yılındaki Körfez Savaşı'ndan sonra dine daha önem vermeye başladı. Namaz kılarken resimler çektiren, camiler yaptıran Irak lideri, lokanta ve otellerde alkol içilmesini yasakladı. Son olarak da Saddam'ın kanser olduğu ve tedavi gördüğü yolunda haberler çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!