Saddam’ın kızı ve karısı 'en çok arananlar' listesinde

Güncelleme Tarihi:

Saddam’ın kızı ve karısı en çok arananlar listesinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2006 14:27

Irak'ta devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in en büyük kızı ve karısının isimlerinin, terörizmle bağlantılı “en çok arananlar” listesine eklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Irak yönetiminin, Saddam'ın en büyük kızı Ragda ve karısı Sacide'yi, başını devrik devlet başkanının yardımcısı İzzet İbrahim El Duri'nin çektiği “en çok arananlar” listesine aldığı, listedeki kişilerin sayısının 41 olduğu belirtildi.
Saddam'ın en büyük kızı Ragda, insanlığa karşı suç işlemekle itham edilen babasının savunmasını örgütlemede liderlik rolü üstlenmişti. Ragda'nın vaktinin büyük bölümünü Ürdün'de geçirdiği sanılıyor. “En çok arananlar” listesine ismi eklenenler arasında, Irak El Kaidesinin yeni lideri Ebu Eyüp El Masri'nin de bulunduğu kaydedildi.

ZERKAVİ

Bu arada, ABD ordusu ve Iraklı yetkililer, öldürülen Ürdünlü terörist Ebu Musab Zerkavi'nin, Müslüman geleneklerine göre gömüldüğünü bildirdiler. Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvafak El Rubayi, Associated Press'e yaptığı açıklamada, Zerkavi'nin, başkent Bağdat'ta gizli bir yere gömüldüğünü söyledi. El Rubayi, 7 Haziranda öldürülen Zerkavi'nin ne zaman gömüldüğünü ilişkin ise bilgi vermedi.

Haberin Devamı

ABD ordusu da e-postayla yaptığı açıklamada, cenazenin Iraklı yetkililerce Müslüman geleneklerine uygun biçimde defnedildiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!