Saddam Hüseyin'in kızı aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Saddam Hüseyinin kızı aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2007 12:59

Irak'ın ABD tarafından devrilen ve Ducely davasında aldığı idam cezasıyla asılan devlet başkanı Saddam Hüseyin'in kızı Raghad'ın İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığı bildirildi.

Irak hükümetinin "terörist" olduğundan şüphelendiği ve aradığı Raghad'ın adının İnterpol'ün internet sitesindeki listesinde geçtiği, ancak 38 yaşındaki Raghad hakkında tutuklama emri çıkarılmadığı, bununla birlikte İnterpol'ün yabancı polis teşkilatlarından Raghad'ın yakalanması ve hakkındaki suçlamalara yanıt vermesi için Irak'a iade edilmesi için arama emri çıkardığı belirtiliyor.

Saddam Hüseyin'in kızı Raghad, temmuz 2003'ten beri Ürdün'de yaşıyor ve geçen yıldan beri adı babasının başında bulunduğu rejiminin 41 işbirlikçisi ile anılıyor. Irak'ta Amerikan işgalinden sonra kurulan yeni hükümetse Raghad'ın yargılanmasını istiyor.

Ürdün Başbakanı Maruf Bakhit ise temmuz 2003'teki bir açıklamasında, Raghad'ın "Haşimi Krallığı ailesinin misafiri olduğunu" ve Arap geleneğine göre, sığınma talebinde bulunmuş herkes gibi koruma altında bulunduğunu söylemişti.

Agresif yapısından ötürü "küçük Saddam" olarak anılan Raghad, babasını diğer kız kardeşleri Rana ve Sacide'den daha fazla savunmuştu. Saddam Hüseyin, 30 Aralık 2006'da asılarak idam edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!