'Saddam Gazze saldırısına izin vermezdi'

Güncelleme Tarihi:

Saddam Gazze saldırısına izin vermezdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 09:43

Irak'ın asılarak idam edilen lideri Saddam Hüseyin'in eski yardımcılarından İzzet İbrahim El Duri, Iraklı lider iktidarda olsaydı İsrail'in Gazze'ye saldırı başlatmaya cesaret edemeyeceğini söyledi.

El Duri, El Cezire televizyonunda yayımlanan ses kasetinde, “Gazze'deki Arap halkına yönelik barbarca saldırıların, Irak'ın ulusal lideri Saddam Hüseyin'in yokluğunun doğal sunucu olduğunu” savundu.

ABD tarafından Irak'taki direnişin liderlerinden biri olduğu ileri sürülen El Duri, "kalplerinin savaş alanında Filistinlilerle olduğunu, Allah'ın izniyle Gazze'nin muzaffer olacağını" kaydetti.

El Duri, ABD Başkanlığına seçilen Barack Obama yönetiminin Irak'tan çekilmesi durumunda, Iraklı direnişçilerin Washington ile görüşeceğini belirtti.

Obama'nın seçim çalışmaları sırasında Irak savaşına karşı olduğunu söylediğini hatırlatan ve yeni başkanın Amerika'nın Irak'tan çekilmesinden de sorumlu olduğunu kaydeden El Duri, çekilmenin olması durumunda Amerika ile geniş stratejik ilişkilerinin kurulması için Obama ile hemen diyaloğa gireceklerini, Washington'un Irak ve bölgede "yasal stratejik çıkarları" olduğunu ifade etti.

El Duri, Saddam Hüseyin döneminde Devrim Komuta Konseyi'nin başkan yardımcısıydı. ABD'nin 55 kişilik Irak'ta en çok arananlar listesinde 6. sırada bulunan El Duri'nin ele geçirilmesine yardım edeceklere 10 milyon ödül vadedilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!