Saddam: Alçaklar karşımıza çıkamıyor

Güncelleme Tarihi:

Saddam: Alçaklar karşımıza çıkamıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin, ülkesine yönelik hava harekâtıyla ilgili olarak radyodan yaptığı konuşmada, ‘Yüksek teknolojilerine yaslanıp, göğüs göğüse savaşmaya yanaşmıyorlar’ dedi. Saddam, hava saldırısı başladıktan üç saat sonra, Irak halkına hitaben yayımlanan açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı:

‘Bu gece, 8 yıl önce Körfez Savaşı’nda yaptıkları gibi alçak saldırganlar, Büyük Irakınız'da sizin yüce iradenize rağmen birkaç hedefi bombaladılar. Sizin neden öfkelendiğinizi biliyoruz; çünkü bir nebze yiğitlik gerektirmeyen yüksek teknolojilerine yaslanıp, göğüs göğüse savaşmaya yanaşmıyorlar. Yaptıkları cesur bir iş değil..'

İngiltere’ye nefret

Bu arada, Irak basını da ABD ve İngiltere'ye ateş püskürdü. Saddam'ın büyük oğlu Uday'ın yönettiği Babil Gazetesi başyazısında, ABD ve İngiltere tarafından Irak'a karşı başlatılan hava harekâtının başarı kazanamayacağı belirtildi. Gazetede, Irak'ın saldırganlığa karşı koymak ve saldırganlara büyük hasarlar vermek için her türlü yasal imkandan faydalanacağı belirtildi. El Tavra ve El Kadisiye gazeteleri de başyazılarında, ABD harekatının yeni bir şey olmadığını öne sürdüler.

Öte yandan, hava harekâtı başkent Bağdat'a zor saatler yaşattı. Geceyi patlama sesleriyle geçiren işçiler dün işlerine, öğrenciler okul ve üniversitelere, memurlar da resmi dairelere giderken, ilkokullar tatil edildi. Hava harekâtının her an yeniden başlaması olasılığına karşın Bağdat'ta hayat normal bir şekilde devam ediyor. Ancak benzin istasyonları önündeki kuyrukların oluştuğu görülüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!