Saddam: Açlık grevindeyiz

Güncelleme Tarihi:

Saddam: Açlık grevindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 00:00

Bağdat’ta 7 eski yetkiliyle birlikte dün Duceyl katliamından yargılandığı mahkemeye çıkartılan Saddam Hüseyin, 3 gündür açlık grevinde olduğunu söyledi. Mahkemeyi kendilerini, oturumları boykot etmelerine rağmen duruşmaya katılmaya zorlamakla suçlayan Saddam, "Bizi mahkemeye getiriş biçimlerini protesto için üç gündür açlık grevindeyiz" dedi.

Saddam, dün de mahkeme salonuna sloganlar atarak girdi. Irak’taki direnişe desteğini ifade eden ve "Yaşasın mücahitler" diye bağıran Saddam "Allah büyük", "Yaşasın Arap ulusu" şeklinde sloganlar attı. Duruşmanın başında da Saddam ile baş yargıç Rauf Abdülrahman arasında atışma oldu. Devrik lideri mahkemeye hitap ederken ayağa kalkmaması nedeniyle azarlayan başyargıç tokmağı masaya vurduğunda Saddam, "O tokmağı kendi başına vur" dedi.

Yargıç, duruşmayı 28 Şubat’a erteledi.

’İ...’ YARGIÇLAR

İngiliz Daily Record, gazetesi, Saddam’ın yargıçlara "İ...neler" diye bağırdığını haber verdi. Gazeteye göre, önceki gün mahkemeye zorla çıkarılmasına çok öfkelenen Saddam, başyargıcın da katı tutumunu sürdürmesi üzerine, "Yazıklar olsun sana Rauf. Hepiniz i...siniz" diye bağırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!