Saddam 100 bin kişinin öldüğü Anfal olayından yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Saddam 100 bin kişinin öldüğü Anfal olayından yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 09:50

Irak'ın kuzeyinde, en az 100 bin kişinin öldüğü Anfal olayıyla ilgili olarak devrik lider Saddam Hüseyin ve diğer 6 sanığın davası pazartesi günü başlıyor.

Haberin Devamı

Bu davada sanık sandalyesine oturacaklar şunlar:

-Saddam Hüseyin: 1979 ile 2003 arasında Irak Devlet Başkanı olan Saddam Hüseyin “Anfal kampanyasının” talimatını vermek ve yapıldığı ileri sürülen katliamın baş sorumlusu olmakla suçlanıyor.

-Ali Hasan El Macid (Kimyasal Ali): Saddam Hüseyin'in kuzeni olan ve ”Kimyasal Ali” ya da “Kürdistan Kasabı” lakaplarıyla tanınan El Macid, Irak'ın kuzeyinde Genelkurmay Başkanıydı. Saddam Hüseyin'in baba tarafından kuzeni olan El Macid'in Saddam Hüseyin'in Kürtlere karşı katliam emrini yerine getirmekle yükümlüydü.

-Sabir El Duri: Saddam Hüseyin dönemindeki kilit görevlerden biri olan askeri istihbaratın başındaydı. El Duri, Anfal planının başlıca hazırlayıcılarından ve icracılarından biri olmakla suçlanıyor.

-Tahir El Ani: Saddam Hüseyin döneminin Musul valisi olan El Ani, Anfal olayı sırasında görev başındaydı.

-Sultan Haşim El Tai: Saddam Hüseyin'in eski savunma bakanı El Tai, Anfal operasyonunda bölgedeydi ve Kimyasal Ali'den emir alıyordu.

-Hüseyin Raşid El Tikriti: Operasyonlar yardımcısı müdürü olan ve Saddam Hüseyin'in aşiretinden olan El Tikriti, operasyonlara etkin biçimde katılmakla suçlanıyor.

-Ferhan El Cuburi: Irak'ın doğusu için askeri istihbarat şefiydi. O da operasyonlara etkin biçimde katılmakla suçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!