Sabah 03.00’e kadar Gazze’yi konuştular

Güncelleme Tarihi:

Sabah 03.00’e kadar Gazze’yi konuştular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2014 01:31

İSRAİL Gazze’ye yönelik saldırlarını aralıksız sürdürürken Türkiye, ABD ve Katar üçlüsü müzakere ortamının oluşabilmesi için ateşkes sağlanması amacıyla çabalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Katar Dışişleri Bakanı Halid el-Atiyye’nin Ankara’da önceki gün saat 21.00’de başladığı görüşme dün sabah saat 03.00’e kadar sürdü. Resmi kaynaklar, bu görüşmede Gazze’de son durumun ele alındığını ve bölgede sükûnetin sağlanabilmesi için nelerin yapılabileceğinin görüşüldüğünü söyleseler de sızan bilgiler daha önce varılmış 72 saatlik ateşkesin bozulmasından sonra Türkiye, ABD ve Katar’ın yeni bir ateşkes süreci için çalıştığı yönünde.

KERRY İLE TELEKONFERANS

Nitekim Davutoğlu ve El-Atiyye görüşmesi bittikten sonra iki bakanın ABD’li mevkidaşları John Kerry ile telekonferans yöntemiyle konuştuğu öğrenildi. Bu konuşmada, Türk ve Katarlı bakan, Ankara buluşmalarında ortaya çıkan fikirleri Kerry’e aktarırken, özellikle BM’nin tek taraflı olarak Hamas’ı suçlayıcı yaklaşımdan kaçınması gerektiğini belirtti. İki Bakan, ateşkes konusunda sonuç alınabilmesi için İsrail’in, “Önce kendimin belirlediği hedefe ulaşayım, ondan sonra ateşkes için masaya oturayım” anlayışından da vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

ASKER KONUSU DÜŞTÜ

Türk yetkililer, İsrail’in kaçırıldığını öne sürdüğü askerin öldüğünün anlaşılması sonrası, bunun ateşkes için pazarlık konusu olmaktan düştüğünü belirttiler. Ancak Ankara, ateşkes görüşmeleri için bu kez Filistin tarafı Kahire’ye gideceğini duyururken, İsrail’in gitmeyeceğini açıklamasının, “Kısa süre içinde ateşkese varılması umudunu ortadan kaldırdığını” düşünüyor. Türk yetkililer, tüm olumsuz gelişmelere rağmen çalışmaların yürütüleceğini, Türkiye’nin bir sonuca varılabilmesi için Hamas nezdindeki girişimlere de devam edeceğini söylediler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!