Saakaşvili: Soyguncuyu soyacaksın

Güncelleme Tarihi:

Saakaşvili: Soyguncuyu soyacaksın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2004 01:31

Gürcistan’da, iktidara geldiğinde ‘Şevardnadze döneminde devleti ve halkı soyanlar paraları geri verecek’ diye vaatte bulunan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, bu yoldaki icraatına eski cumhurbaşkanı Eduard Şevardnadze’nin damadı Georgi Cohtaberidze ile başladı.

‘Soyguncuları soymak gerek’ şeklinde başlayan kampanyada, damat Cohtaberidze servet sayılabilecek 15 milyon dolar ödeyerek özgürlüğüne kavuştu.

İki ay önce Tiflis’te tutuklanan Cohtaberidze, sahibi olduğu Magtikom mobil telefon şirketi üzerinden devleti 350 bin dolar dolandırmakla suçlanmıştı. Cohtaberidze’nin eşi ve Şevardnadze’nin kızı Manana önceki gün, yurt dışında bulunan bir hesaptan Gürcistan bütçesine IMF yardımı gibi 15.4 milyon dolar para transferi gerçekleştirdi.

Paralar devlet hesabına yatınca, Şevardnadze’nin damadını serbest bırakan Başsavcı İrakli Okruaşvili, ailenin niçin 15 milyon dolar verdiği sorusuna ‘Onu bilemem’ diye yanıt verdi.

Eski lider Şevardnadze’nin, 350 bin dolarlık yolsuzlukla suçlanan damadı Cohtaberidze’nin serbest kalması için devlete tam 15 milyon dolar ödendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!