Rusya’ya IŞİD haritası

Güncelleme Tarihi:

Rusya’ya IŞİD haritası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 23:28

OBAMA yönetiminin 30 Eylül’den beri Suriye’de hava saldırıları düzenleyen Rusya’yla işbirliği yaptığını reddetmesine rağmen, Yönetim’e yakın isimlerin Moskova’yla bu konuda kanal açtıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kuzey Kore’den İsrail-Filistin sorununa şimdiye kadar pekçok uluslararası anlaşmazlıkta arabuluculuk görevi üstlenen eski başkan Jimmy Carter, Ruslara IŞİD mevzilerini gösteren bir harita verdiğini açıkladı. Hafta sonu Georgia Eyaleti’nde bir toplantıda konuşan Carter, nisan ayında Rusya Devlet Başkanı Putin’le buluştuklarında Putin’in kendisine özel bir e-posta adresi verdiğini söyledikten sonra şunları anlattı: “(Geçen) Perşembe günü bir mesaj attım ve Suriye’de doğru yerleri bombalamaları için elimizdeki haritanın bir kopyasını isteyip istemediğini sordum. Cuma günü Washington’daki Rus Büyükelçiliği’nden aradılar ve haritayı çok istediklerini söylediler”. Carter, Carter Merkezi’nin elindeki haritayı verdiğini belirttikten sonra da ironik bir üslupla “Gelecekte Ruslar doğru yerleri bombalamazsa bunun Putin’in değil, benim hatam olduğunu bilin” diye konuştu.

Haberin Devamı

KISSINGER DA ‘ESAD KALSIN’ DEDİ:

Carter’ın açıklamalarının, haftasonu Wall Street Journal gazetesine Washington’ın Ortadoğu politikaları hakkında uzun bir makale yazan, ABD’nin efsanevi Dışişleri Bakanı Henry Kissenger’ın yaptığı çıkışın hemen sonrasına denk gelmesi de işin başka bir çarpıcı boyutu. Kissenger, “IŞİD’in yok edilmesi, Beşar Esad’ın devrilmesinden daha acil” dediği makalede, Suriye’nin geleceğinin Aleviler ve Sünniler arasında kurulacak bir federasyon olduğunu söyleyip “Eğer Alevi bölgeleri Suriye federal sisteminin bir parçası olacaksa, soykırım ya da kaos riskini azaltacak Esad için bir rol olacak” demişti.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!