Rusya'ya karşı ekonomik savaş

Güncelleme Tarihi:

Rusyaya karşı ekonomik savaş
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 21, 2009 11:50

Rusya'da 26 kişinin yaşamını yitirdiği hidroelektrik santrali ve İnguş Cumhuriyeti'nde 19 kişinin öldüğü emniyet müdürlüğü binasını havaya uçurma saldırılarının sorumluluğunu Çeçen isyancılar üstlendi. Çeçen isyancılar Rusya'ya karşı yeni bir savaş başlattıklarını da açıkladı. İsyancılar, Rusya ile mücadele etmek için yeni bir strateji belirlediklerini ve Rusya'nın her bölgesinde saldırılar düzenleyeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

PUTİN FELAKET BÖLGESİNE GİTTİ

Sibirya'nın Hakasya bölgesinde bulunan Rusya'nın en büyük hidroelektrik santralinde meydana gelen kazada ölü sayısı da 26'ya yükseldi.       

49 KİŞİ HALA KAYIP

Rusya Olağanüstü Haller Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sayano-Şuşenskaya hidroelektrik santralinin su basan türbin odasından dün gece çok sayıda cesedin çıkarıldığı, kaybolanların sayısının 49'a düştüğü kaydedildi.

Santralde hayatlarından halen ümit kesilmeyen kaybolanların bulunması için binden fazla kurtarma görevlisinin çalıştığı belirtildi. Ancak yetkililer, donma noktasındaki suda 4 günden sonra hayatta kalabilme ihtimali bulunmadığına dikkati çekiyor.

PUTİN BÖLGEYE GİTTİ

Rusya Başbakanı Vladimir Putin de, Sibirya'nın enerji gereksinimlerinin yaklaşık yüzde 10'unu karşılayan santralde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Santraldeki onarım çalışmaları sırasında meydana gelen güçlü patlama  sonucunda türbin odasını su basmıştı. Yetkililer, türbindeki bir hatanın ve  pompalardaki basıncın artmasının patlamanın olası nedenleri arasında bulunduÄŸunu kaydediyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!