Rusya'dan suçlama: ABD terörizmi kullanıyor

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan suçlama: ABD terörizmi kullanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 08:30

İran’ın başkenti Tahran’da, Türkiye, İran, Rusya, Çin, Pakistan ve Afganistan meclis başkanları, “Terörizmle ve Aşırıcılıkla Mücadele konulu Meclis Başkanları İkinci Toplantısı”nda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan Rusya Meclisi Duma Başkanı Vyacheslav Volodin, ABD’nin diğer egemen ülkelerin faaliyetlerine doğrudan müdahale edebilmek için terörist grupları baskı aracı olarak kullandığını iddia etti. Volodin’e göre, ABD bunu ‘şiddet yanlısı aşırıcılıkla mücadele’ adı altında yaparak meşru otoriteleri baypas ediyor. Volodin, bu tür faaliyetlerle devlet kuruluşlarının sabote edildiğini dolayısıyla terörizmin daha da büyüyerek o ülkeyi ve bütün bir bölgeyi tahrip ettiğini söyledi.

‘EKONOMİK TERÖRİZM’

Meclis başkanlarını kabul eden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını ‘ekonomik terörizm’ olarak nitelendirdi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise ABD’yi Ortadoğu’ya ihtiyaç duyulandan çok daha fazla silah göndererek bölgeyi ‘barut fıçısına’ çevirmekle itham etti.

Haberin Devamı

Rusyadan suçlama: ABD terörizmi kullanıyor

‘TERÖRLE İŞBİRLİĞİ ÇIKMAZ BİR YOLDUR’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım ise Tahran’daki toplantıda yaptığı konuşmada, bir terör örgütüyle mücadele etmek için başka bir terör örgütünü taşeron olarak kullanmaya kalkışmanın akla ziyan bir iş olduğunu söyledi. Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “Ne yazık ki müttefikimiz bildiğimiz bir ülke, PKK’nın Suriye’deki devamı PYD-YPG örgütüyle işbirliği yaparak DEAŞ örgütünü ortadan kaldırma yönünde adımlar atmıştır. Bu fevkalade yanlış bir yoldur. Diyelim ki, DEAŞ’ı da yok ettiniz, o halde kullandığınız terör örgütünü yok etmek için bu sefer hangi terör örgütüyle iş birliği yapacaksınız? Bu yol, çıkmaz bir yoldur. Çünkü bu örgütler ülkelerin güvenliğini ve istikrarını tehdit ediyor. Terörün verdiği zararlardan en fazla etkilenen birbirine komşu olan ülkelerdir. Siz yurt içinde terör faaliyetlerini tamamen ortadan kaldırsanız bile etrafınızda bulunan istikrarsızlıklar sonucu ortaya çıkan terör faaliyetleri sizi rahatsız etmeye ve enerjinizi tüketmeye devam eder.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!