Rusya'dan nükleer tehdit

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan nükleer tehdit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 13:34

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, ABD'nin Polonya'ya füze kalkanı yerleştirmesi konusundaki anlaşmasının “cezasız kalamayacağını” söyledi. Ve ilk kez nükleer silah kullanılabileceklerini telafuz etti.

Haberin Devamı

ABD ve Polonya füze kalkanında anlaştı...

ABD Dışişleri Bakanı Rice Tiflis'te...

Kanada da Rusya ile askeri tatbikatı iptal etti...

Nogovitsin, yaptığı açıklamada, cezanın niteliği konusunda bilgi vermeyerek, “İlişkilerimizin zaten zor durumda olduğu bir dönemde Amerikan tarafının ilişkilerimizdeki bu durumu daha da alevlendirmesi son derece esef verici” dedi.

Polonya Rusya'nın yüzde 100 hedefi

Rusya Polonya'nın ABD ile füze kalkanı anlaşması imzalayarak Rus ordusunun yüzde 100 hedefi haline geldiğini söyledi. Rus Interfax haber ajansına konuşan Rus general Anatoly Nogovitsyn, "Polonya topraklarına füze kalkanı yerleştirerek kendini yüzde 100 hedef haline getirmiştir" dedi. 

ABD ve Polonya, ABD'nin küresel çapta konuşlandıracağı füze kalkanının Polonya'daki kısmı ile ilgili anlaşmayı dün imzalamıştı.

"Rus askeri doktrini bu durumda nükleer silahlara izin veriyor"

Haberin Devamı

Nogovitsin, Polonya'nın ABD'nin füze kalkanını kabul ettiği anlaşmayla ülkeyi “saldırıya açık hale getirdiği” ve Rus askeri doktrininin bu gibi durumlarda nükleer silahların kullanımına izin verdiği uyarısında bulundu.

Nogovitsin, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin sorusu üzerine, “Polonya, bunların (füze kalkanı sistemleri) yerleştirilmesini kabul ederek, kendisini herhangi bir saldırıya karşı yüzde 100 açık hale getiriyor” dedi.

Rus General, Rus askeri doktrini yaptırımlarına atıfta bulunarak, “Bu yaptırımlar, eğer nükleer silahlara sahip ülkelerin müttefikleri bir şekilde onlara yardım ediyorsa, Rus nükleer silahlarının onlara karşı da kullanılması izni veriyor. Bunların arasında stratejik caydırıcılık unsurları da yer alıyor” ifadesini kullandı.

Nogovitsin, daha önce yaptığı açıklamada, Rusya'nın uyarılarını yineleyerek, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne füze kalkanı unsurları yerleştirilmesi halinde bunun belirsiz askeri karşılıkların verilmesine yol açabileceğini söylemişti.

Füzelerin yerleştirileceği kasabada ne deniliyor

ABD'nin füze kalkanını yerleştireceği küçük Polonya kasabasının belediye başkanı Mariusz Chmiel, "Bu bizim için kutlama değil, yas günü. Bu füzeler ABD'yi koruyacak, bizi tehlikeye atacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!