Rusya'dan kriz yaratacak açıklama! Açık açık suçladılar

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan kriz yaratacak açıklama Açık açık suçladılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 15:22

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Suriye'deki varlığı ile ilgili sert açıklamalar geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Suriye'de kurduğu güvenlik bölgesinin DEAŞ'lı teröristlerin Esad güçlerinden gizlenmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

RUSYA Dışişleri Bakanlığı ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye'de hükümet saflarında savaşan güçleri vurmasına ilişkin olarak, "ABD'nin son eylemleri, Suriye'deki amaçlarının DEAŞ'la savaşmak değil, bu ülkenin ekonomik varlıklarını ele geçirmek olduğunu gösteriyor" dedi.

Sözcü Maria Zahararova tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin Suriye'de kurduğu güvenlik bölgesinin DEAŞ'lı teröristlerin Esad güçlerinden gizlenmesine yardımcı olduğu ifade edildi.

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Zaharova, "ABD'nin Suriye'nin güneyindeki Tanf kırsalında kendi üssü etrafında tek taraflı olarak kurduğu 55 kilometrelik güvenlik bölgesi, DEAŞ'ın geri kalan militanları tarafından kullanılıyor. Militanlar, bu geniş bölgede Suriye hükümet güçlerinden gizlenme, burada gruplaşma ve çöl bölgelerine yeniden sızmak için silahlanma imkânı buluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Zaharova, ABD'nin Suriye'deki askeri varlığının barışçıl sürece ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasına yönelik ciddi bir meydana okuma olduğunu belirtti.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!