Rusya'dan korkunç iddia: ABD kimyasal testlerle öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan korkunç iddia: ABD kimyasal testlerle öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2018 18:46

Rusya Silahlı Kuvvetleri Kimyasal, Biyolojik ve Radyasyonel Koruma Birliği Komutanı Orgeneral İgor Kirillov, ABD'nin Gürcistan'da 'ilaç testi kisvesi' altında insanlar üzerinde muhtemelen zehirli kimyasal madde denediğini ve sonucunda 73 Gürcistan vatandaşının hayatını kaybettiği belirtti.

Haberin Devamı

Rusya Silahlı Kuvvetleri Kimyasal, Biyolojik ve Radyasyonel Koruma Birliği Komutanı Orgeneral İgor Kirillov, basın toplantısı düzenleyerek, eski Gürcistan Devlet Güvenlik Bakanı İgor Giorgradze'nin Rus ordusuna sunduğu belgeler kapsamında, Gürcistan'ın Rusya ve Çin sınırlarına yakın mesafede bulunan ABD'ye ait Richard Lugar biyoloji laboratuvarındaki ölümcül faaliyetler yapıldığı iddiasında bulundu.

HASTALARIN İRADESİ DIŞINDA KLİNİK ARAŞTIRMALARA DEVAM EDİLDİ'

Sputnik'in haberine göre belgelere göre Gilead Sciences adlı Amerikan şirketinin geliştirdiği Hepatit C tedavisinde kullanılan Sovaldi adlı ilacın test edildiğini söyleyen Kirillov, "Yayınlanan belgelerden, testlerin hastalar arasında kitlesel ölümlere yol açtığı görülüyor. Üstelik, Aralık 2015'te 24 kişinin ölümüne rağmen, uluslararası standartlar ihlal edilerek ve hastaların iradesi dışında klinik araştırmalara devam edildi. Bu, 49 kişinin daha ölmesine sebebiyet verdi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kirillov, "Çok sayıda gönüllünün neredeyse aynı anda ölmesi, Lugar biyoloji laboratuvarında ilaç testi kisvesi altında yüksek zehirli kimyasal madde veya ölümcül biyolojik madde testi yapıldığını varsaymak için gerekçe sunuyor" dedi.

'YAŞANAN ÖLÜMLER BULGULARLA ÇELİŞİYOR'

Sovaldi'nin Rusya'da kayıtlı olduğuna ve ilaç üzerindeki klinik araştırmalarda herhangi bir ölümcül vaka yaşanmadığına da dikkat çekerek yüksek ölü sayısının Rusya'daki kayıtlarla ciddi şekilde çeliştiğini vurgulayan Kirillov, ABD'nin dış ülkelerde insanlar üzerinde birçok etik dışı test yaptığını öne sürdü.

Kirillov, ABD'nin büyük ihtimalle söz konusu faaliyetlerle askeri-biyolojik potansiyelini geliştirmeyi amaçladığını iddia etti. 

Bu arada Kirillov, söz konusu laboratuvarda kimyasal ve biyolojik silah mühimmatları için patent bulunduğunu ifade ederek, ABD ve Gürcistan'dan bu konuda açıklama beklediklerini kaydetti.

YERMAKOV: ABD, GÜRCÜ VATANDAŞLARI KOBAY FARESİ OLARAK KULLANIYOR

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme ve Kontrolü Dairesi Başkanı Vladimir Yermakov, Gürcü vatandaşlarının ABD'ye ait laboratuvarlarda kobay olarak kullanıldığını söylemişti.

Haberin Devamı

"Değerlendirmelerimize göre şu anda ABD ordusu, Gürcistan topraklarında komşumuzu ve Gürcü meslektaşlarımızı kullanmak için biyolojik malzemelerle çalışmalar yapıyor" diyen Yermakov, ABD'nin Tiflis yakınlarındaki Richard Lugar biyoloji laboratuvarında Gürcü vatandaşlarını kobay faresi olarak kullandığının altını çizmişti.

RUSYA, ULUSAL GÜVENLİK STRATEJİSİNDE VURGU YAPMIŞTI

Rusya yönetimi, 2016 Ulusal Güvenlik Stratejisi'nde ABD'nin Rusya çevresinde askeri-biyolojik laboratuvar ağı kurduğuna ve bunun ulusal güvenlik için tehdit oluşturduğuna vurgu yapmıştı.

Moskova'nın ulusal güvenlik stratejisinde yer verdiği bu kritik bilgi, ABD merkezli New Eastern Outlook dergisi yazarlarından Henry Kamens'in kaleme aldığı yazıyla desteklenmişti.

Haberin Devamı

Skripal vakasında kimyasal silah kullandığı iddiasıyla Rusya'ya yaptırım kararı alan ve bazı yaptırımlardan kaçınmak için ABD'li müfettişlere Rusya'da kimyasal veya biyolojik silah geliştirilmediğini ve kullanılmadığını teyit etmek üzere kapılarını açma koşulunu öne süren ABD, çeşitli ülkelerde bulunan laboratuvarlarını hiçbir gerekçe belirtmeden uzmanların erişimine kapalı tutuyor.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!