Rusya'da yolsuzluk suçlarında yüzde 11'lik artış

Güncelleme Tarihi:

Rusyada yolsuzluk suçlarında yüzde 11lik artış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 14:08

Rusya Başsavcı Yardımcısı Aleksandır Buksman, ülkedeki yolsuzluk suçlarında geçen yıla kıyasla yüzde 11 oranında artış olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Buksman, Moskova'daki "Yolsuzluk Suçlarını Açığa Çıkarma ve Engelleme" konferansında yaptığı açıklamada, bu yılın ilk 8 ayında yaklaşık 38 bin yolsuzlukla ilgili suçun ifşa edildiğini söyledi.

Bunların içinde rüşvet alma oranının geçen yıla kıyasla yüzde 6 artarak 11 bin 800 davaya ulaştığını belirten Buksman, "Mahkemeler, yerel ve federal yetkililer aleyhine açılan 806 davaya baktı. Bu 806 davanın 128'i belediye başkanları ve 179'u yerel yönetimlerin başkanları aleyhine açılan davalar oluşturdu" diye konuştu.

Yetkililerin mevkilerine bakılmaksızın suçlu görülmeleri halinde mahkum edildiğini belirten Buksman, "Ortak çabalarla herkesi hukuk önünde eşit hale getirmeyi başarıyoruz. Çok sayıda üst düzey yetkiliyi yolsuzluktan mahkum ettik dersek haksız sayılmayız. Stavropol Bölgesi Parlamento Başkanı, Orel ve Kurgan bölgeleri vali yardımcıları, Amur ve Novosibirsk bölge hükümetleri başkanları, Adige Cumhuriyeti, Stavropol, Kalinigrad, Moskova, Orenburg ve Rostov'daki belediye başkanlarını buna örnek olarak verebiliriz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Moskova'daki konferansa Rusya'nın yanı sıra Belarus, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan ve Ukrayna'dan Devlet Başkanlığı, Yüksek Mahkeme, Genel Savcılık Soruşturma Komitesi, vergi dairesi, gümrük ve savcılık bürosu temsilcileri katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!