Rusya'da tren istasyonunda 'kara dul' saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Rusyada tren istasyonunda kara dul saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2013 11:07

Rusya'nın Volgograd şehrinde bir tren istasyonuna düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısı dakika dakika artıyor. Yetkililer 35 olduğu iddia edilen ölü sayısının 15'ini teyit ederken saldırıyı düzenleyenin bir "kara dul" olduğu kesinleşti. Failin 'Oksana Aslanova' olduğu ve aynı şehirde ekimde benzer bir saldırı düzenleyen Naide Asilaylova'nın arkadaşı olduğu öne sürülüyor.

Haberin Devamı

Rusya'nın İngilizce yayın yapan kanalı RT'nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre en az 15 kişinin öldüğü patlamada çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralılar arasında dokuz yaşında bir çocuk olduğu da bildirildi. Ölenlerin kimlikleri ise yavaş yavaş tespit ediliyor.

SALDIRININ ARDINDAN VOLGOGRAD TREN İSTASYONU / FOTO GALERİ

RIA Novosti'ye konuşan polis sözcüsü Svetlana Smolyaninova, "12.45'te Volgograd-1 tren istasyonu binasında bir patlama olduğuna dair bilgilendirildik. Olay yerinden dumanlar yükseldi" dedi.

Interfax'a konuşan bir kaynak ise patlamanın istasyonun girişinde bulunan metal dedektörlerinin yakınında meydana geldiğini söyledi. Daha sonra yapılan açıklamada saldırganın güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu kapıdan içeri giremediği ifade edildi.

Haberin Devamı

RUSYA'DAKİ PATLAMA ANI KAMERADA



Bir görgü tanığı, "binanın girişinde iki ceset gördüğünü, her yerin kırık cam parçalarıyla ve molozlarla kaplı olduğunu" belirtti. Görgü tanığı, patlama sonucu bir yangın çıktığını ancak itfaiyecilerin müdahalesiyle hemen söndürüldüğünü de ifade etti. Binaya giriş-çıkışlar şu an için yasaklandı.

İNTİHAR SALDIRISI
Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, olayı bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.

Rusyada tren istasyonunda kara dul saldırısı
Patlamanın bir kadın tarafından gerçekleştirilmiş bir intihar saldırısı olduğu kesinleşti. Volgograd şehrinde ekim ayında da benzer bir saldırı yaşanmıştı. Dağıstan doğumlu Naide Asiyalova isimli bir intihar bombacısı bir otobüste kendisini havaya uçurmuş, altı kişinin ölümüne 30'dan fazla kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

LifeNews haber sitesi saldırganın kimliğini "Oksana Aslanova" olarak açıkladı ancak bu bilgi yetkililerce doğrulanmadı. Daha önce iki kez İslamcı militanlarla evlenen ve iki eşi de öldürülen Aslanova'nın ekim ayındaki saldırının faili Asiyalova'nın da arkadaşı olduğu öne sürüldü. Site saldırganın yandaki fotoğraftaki genç kadın olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Aslanova'nın Haziran 2012'den beri arananlar listesinde olduğu da iddia ediliyor.

Rusya'da Müslümanların ağırlıkta olduğu bölgelerde doğan ve İslamcı terörist gruplara üye böyle saldırganlara "kara dul" adı veriliyor.

Bu arada NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen saldırıyı kınarken, ABD'nin Rusya Büyükelçisi Michael McFaul da ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananların ailelerine ise geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!