Rusya'da düşen uçakla ilgili şok gelişme

Güncelleme Tarihi:

Rusyada düşen uçakla ilgili şok gelişme
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 07:02

Rusya'da 62 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında flaş gelişme... Uzmanlar tarafından karakutu incelemesinin ardından hazırlanan raporda; uçak düşerken, pilotların tartıştığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kommersant'ın haberine göre; Flydubai'ye ait Boeing 737-800 uçağının pisti ıskalayıp yere çakıldığı kaza öncesi pilot kabininde tartışma yaşandığı anlaşıldı.  

İncelenen kayıtlara göre, kaptan pilot ve yardımcı pilot ne yapılması konusunda son anda fikir ayrlılığı yaşadı ve son karar ne yazık ki uçağı felaketten kurtaramadı.

Karakutudan gelen ilk bilgilere göre, kaptan pilot inişe 6 kilometre kala, inmekten vazgeçerek otomotik pilottan çıkıp manuel kullanıma geçiş düğmesine bastı. Bu karar, uçak piste 6 kilometre mesafede ve yerden sadece 270 metre yükseklikte iken, son anda alındı.

Ancak henüz bilinmeyen bir nedenle, uçağın burnunu yeniden havalandırmak isteyen pilotun bu kararı, teknik fonksiyonların uçak otomatik pilottayken olduğu kadar kolay çalışmasına imkan vermedi. Uçak kontrolden çıkıp düşmeye başlayınca, son birkaç saniyede ikinci pilotun kaptan pilota ''Dur yapma dur!'' diye bağırdığı kayıtlarda duyuluyor.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak karakutu ile ilgili gelişmeler uçağın doğrudan kötü hava şartlarından değil pilotaj hatası yüzünden düşmüş olabileceği iddiasını gündeme geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!