Rusya yasak bölge ilan etti

Güncelleme Tarihi:

Rusya yasak bölge ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 01:09

AVRUPA Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) Suriye’ye olası bir hava saldırısı dolayısıyla Doğu Akdeniz’de uçuş yapacak havayolu şirketlerine güvenlik uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

Brüksel merkezli Eurocontrol, dün 72 saat içerisinde havadan karaya füzelerin veya seyir füzelerinin fırlatılabileceği ve telsiz navigasyon ekipmanlarında kesinti yaşanabileceğini bildirdi. Rusya tarafından yayınlanan (NOTAM) uyarı mesajında ise Doğu Akdeniz sularında Rusya donanmasına ait gemilerin tatbikat yapacağı için yabancı gemi girişinin yasaklandığı belirtildi. Uluslararası kurallara göre Rusya tarafından yayınlanan uyarı mesajında tatbikatların kademeli olarak yapılacağı da belirtildi. Buna göre Doğu Akdeniz sularına giriş yasağı 11-12, 17-19, 25-26 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak.

Rusya şu anda Doğu Akdeniz sularında 15 savaş ve destek gemisi bulunduruyor. Bunların arasında “Kalibr”, seyir füzeleriyle donatılmış “Amiral Essen” ve “Amiral Girgoreviç” fırkateynleri yer alıyor. Bölgede ayrıca iki dizel denizaltı da bulunuyor.

Haberin Devamı

RUS DONANMASI SURİYE KIYILARINDA

Moskova'nın aldığı kararla Rus donanması Suriye kıyılarında tatbikat yapacağını duyurdu.

Duma krizi nedeniyle Moskova ile Washington arasında gerilimin iyice arttığı, sert mesajların verildiği bir dönemde Rus Donanma gemilerinin Suriye kıyılarında tatbikat yapacağı kaydedildi. Uzmanlar tatbikatın böyle bir zamana denk gelmesinin anlamlı olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!