‘Rusya seçimlere müdahale ediyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Rusya seçimlere müdahale ediyor’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 19:22

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, ülkesinde nisanda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine siber saldırılarla müdahale ettiği öne sürülen Rusya’yı uyardı. Ayrault, “Fransız demokratik hayatına böylesi bir müdahale kabul edilemez, bunu kınıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Rusya seçimlere müdahale ediyor’

BAKAN Ayrault, anketlerde önde görünen Emmanuel Macron’un ‘siber saldırılara maruz kaldığını’, diğer iki büyük adayın ise saldırılara hedef olmadığını söyledi. Aşırı sağcı aday Marine Le Pen, Avrupa Birliği ve göç karşıtı politikalarının yanı sıra, Kremlin’le olan sıcak ilişkileriyle tanınıyor. Muhafazakar Cumhuriyetçi aday Francois Fillon da, Rusya’yla daha yakın ilişkiler kurulması taraftarı.
Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, “Bunlar, Rusya’nın Fransız seçim kampanyalarında Le Pen veya Fillon’ı tercih ettiğini görmek için yeterli” diyerek, “Fransa, tercihlerinin kendisine dikte ettirilmesini kabullenmez” diye konuştu.
Macron’ın danışmanı da, son bir ay içinde Macron’un internet sitesinin ve e-posta sunucularının siber saldırılara hedef olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!