Rusya Dışişleri kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Rusya Dışişleri kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 22:18

RUSYA Dışişleri Bakanlığı, Moskova’ya ziyaret gerçekleştiren yabancı ülke muhalefet temsilcileriyle muhatap olmama geleneğini bozarak, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmeler yaptı.

Haberin Devamı

Bakanlığın resmi sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi: “25 Aralık tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortadoğu ve Afrika ülkeleri Özel Temsilcisi Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş liderliğindeki heyeti kabul etti. Görüşmede Suriye’deki son gelişmeler , IŞİD örgütünün bölgedeki faaliyetleri ve Kürt halklarının bölge ülkelerinde oynadığı sosyal ve ekonomik rol üzerinde de duruldu”.

Cemaatlere karşı değiliz

RUSYA’nın başkenti Moskova’da bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye ve Rusya’dan çok sayıda gazetecinin katıldığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cemaatlere karşı olmadıklarını fakat suçun şahsiliğine inandıklarını belirten Demirtaş, şunları söyledi: “Biz cemaatlerin varlığına karşı değiliz, İnsanların dini inançlarını cemaatler aracılığıyla yaymasına karşı değiliz. Bir cemaat veya başka bir yapı topluma karşı suç işliyorsa, cemaati suçlamak yerine suçların ve cezaların şahsiliği ilkesi gereğince o kişilerin soruşturulması gerektiğini düşünüyorum. Fakat hükümetin işlenen suçlar ve kişilerin işlediği suçlardan yola çıkarak, bütün bir camiayı ve cemaati terör örgütü olarak gören açıklamalar ve uygulamalar yapmasını doğru bulmuyoruz. Gülen Cemaati’nin mensuplarını geçmiş dönemde, yakın dönemde partimize, parti mensuplarımıza karşı işlenen suçlara da özellikle toplu tutuklamalar gibi suçlara karıştığını da biliyoruz. Buna rağmen biz suç işleyen kişilerin doğrudan soruşturulması gerektiği kanaatindeyiz. Partimizle Gülen Cemaati arasında hiçbir ilişki yoktur, olmasına gerek de duymuyoruz.” DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!