Rusya’dan füzeli gövde gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Rusya’dan füzeli gövde gösterisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2008 00:00

Rusya, hálá önemli bir askeri güç olduğunu dünyaya hatırlatmak için, dün yine kıtalararası balistik füze denemesi yaptı. Geçtiğimiz hafta nükleer savaş provası olarak nitelendirilen "İstikrar-2008" stratejik askeri tatbikatta, Rusya Deniz Kuvvetleri’ne ait denizaltından kıtalararası Sineva füzesi ateşlendi.

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, tüm dünyada olduğu gibi Rusya’da da ciddi sorunlara yol açan mali krize çare bulmak yerine, Barents denizinde konuşlanan Kuznetsov kruvazöründen füzeli tatbikatı izlemeyi tercih etti. Zamanında Vladimir Putin’in yaptığı gibi, Rusya’nın askeri gücüne önem vermeye başlayan Medvedev, dürbünle deniz ufkunda alevler saçarak yükselen füzeyi takip etti.

Önceki balistik füze denemelerinden farklı olarak, bu tatbikatta atılan binlerce km. menzilli Sineva füzesinin hedef olarak Rusya kıta sahanlığı dışındaki bir noktanın gösterilmiş olması dikkat çekti. Atılan füze Büyük okyanusun yarısını geçerek uluslararası sulara düştü.

Rusya kıta sahanlığı dışına çıkan füze atışıyla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, okyanusun bu bölgesinde tüm gemi ulaşımıyla hava koridorlarının önceden kapatıldığını duyurdu.

Önümüzdeki günlerde Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait stratejik bombardıman uçakları da bölgede nükleer bomba taşıma özelliğine sahip, füze atışları gerçekleştirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!