Rus-Yunan askeri ittifakına doğru

Güncelleme Tarihi:

Rus-Yunan askeri ittifakına doğru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rus Savunma Bakanı İgor Sergeyev'in davetlisi olarak Moskova'ya giden Yunan Savunma Bakanı Apostol Çuhacopulos, beklenmedik bir şekilde, Boris Yeltsin tarafından Kremlin Sarayı'nda kabul edildi. Protokol gereği bakan seviyesinde yürütülmesin gereken görüşmelerin Yeltsin düzeyine çıkması siyasi ve askeri uzmanlarla şöyle yorumlandı :

‘NATO üyesi olmasına rağmen Yunanistan’ın son dönemlerde Rusya ile yürüttüğü askeri işbirliği, Balkanlar'da yazılı olmayan bir askeri ittifakın söz konusu olduğunu gündeme getiriyor.'

Kremlin'de Çuhacopulos,'u kabul etmeden önce, Yeltsin'in gazetecilere ‘Size içeride hangi konuları görüşeceğimizi söylememek için kendimi zor tutuyorum; ama kurallar böyle’ demesi ‘Rusya ile Yunanistan arasında milyarlarca dolarlık yeni askeri işbirliği hazırlanıyor’ iddialarını güçlendirdi.

ABD :Parasını biz verelim

Bu arada , ABD'nin Rusya'ya, Rumlara satılacak S-300 füzelerinin parasını ödemeyi önerdiği ortaya çıktı. Güney Kıbrıs'ta yayımlanan Agon Gazetesi'nin bir Avrupalı diplomata dayanarak verdiği habere göre, Washington Yönetimi, Moskova'ya, füze anlaşmasını iptal etmesi karşılığında sözleşme tutarı kadar para verebileceğini bildirdi. Rusya ise bu öneriyi reddetti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!