Rus yolcu uçağında patlama: 3 ölü, 43 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Rus yolcu uçağında patlama: 3 ölü, 43 yaralı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 01, 2011 14:48

Rusya'nın Sibirya bölgesinde kalkıştan hemen sonra motorlarından biri alev alan yolcu uçağı acil iniş yaptı. Uçakta çıkan yangının ardından meydana gelen patlama sonucu 3 kişi hayatini kaybetti, 43 kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı

Rus Ria Novosti haber ajansı, 116 yolcu ve 8 mürettebatla Moskova seferine çıkan uçağın Surgut kentine indikten sonra jet motorlarından birinin alev aldığını ve bunu patlamanın izlediÄŸini belirtti.  Â

Ria Novosti, Tu-154M tipi uçağın Kogalymavia Havayolları'na ait olduğunu ifade etti.

Ajans, olayda yaralananlardan 4'ünün durumunun ağır olduğunu ve bir çocuğun yoğun bakıma alındığını belirtti.

Patlamanın uçağı tamamen tahrip ettiği ve alevlerin 100 metrekarelik bir alana yayıldığı bildirildi.

Ria Novosti, Rusya'da 1990'lı yılların popüler müzik gruplarından olan "Na-Na"nın üyelerinin de uçakta olduğunu belirtti. Grup üyelerinden Vladimir Politov, Ria  Novosti ajansına telefonla yaptığı açıklamada, "motorlar çalışır çalışmaz bir şeylerin yanlış gittiği hissediliyordu, daha sonra uçağın dışında yangın başladı. Acil çıkış kapılarının açılmasıyla ilgili bir sıkıntı yaşandı. İnsanlar paniğe kapıldı, bazıları alevlerin ortasından kaçıyordu" dedi.

Haberin Devamı

Politov, kendisinin ve diğer grup üyelerinin acil çıkış kapısından, kanat üzerinden çıktıklarını ve yaralanmadıklarını belirtti.

Uçaktaki yangın, bir motordan başlamıştı. Bu tip uçaklarda 3 jet motoru  bulunuyor ve üçü de kuyruk kısmında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!