Rus uçağı düştü

Güncelleme Tarihi:

Rus uçağı düştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2006 15:54

Rus haber ajansları, bir Rus TU-154 uçağının 171 yolcusuyla Ukrayna'da düştüğünü bildirdi. Uçakta 6 çocuk, 154 yetişkin ve 11 kişilik mürettebat olmak üzere toplam 171 hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığı, Donetsk kentinin 45 kilometre kuzeyine düşen Rus yolcu uçağından kurtulan olmadığını açıkladı.

Rus haber ajansı RİA-Novosti, Ukrayna Acil Durumlar Bakanlığı yetkililerine dayanarak verdiği haberde, Rusya'nın Anapa kasabasından St. Petersburg'a gitmek üzere havalanan, ancak Ukrayna'nın Donetsk kenti yakınlarında düşen uçakta bulunan 170 kişiden kurtulan olmadığını duyurdu.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı da açıklamasında, uçakta 6 çocuk, 154 yetişkin ve 11 kişilik mürettebat olmak üzere toplam 171 kişi bulunduğunu belirterek, uçağın SOS sinyali gönderdikten kısa süre sonra radardan kaybolduğunu bildirdi.

Bakanlık, uçağın düşüş nedeniyle ilgili olarak, terörist bir saldırı ihtimalinin bulunmadığını kaydetti.

Görgü tanıkları, uçağın düştüğü sırada kanatlarının alevler içinde olduğunu belirtirken, kurtarma ekipleri, uçağın enkazının yanmaya devam ettiğini ve olay yerinde ilk etapta 30 kişinin cesedini bulduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bu arada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Rus yetkililere uçağın düşüş nedeninin bir an önce ortaya çıkarılması talimatı verdi.

Öte yandan St. Petersburg Belediyesi, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına tazminat ödeneceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!