Rumsfeld Cezayir'de

Güncelleme Tarihi:

Rumsfeld Cezayirde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2006 17:06

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, ülkesinin, Cezayir ile askeri ve terörizmle mücadele bağlarını güçlendirmeyi istediğini söyledi.

Rumsfeld, Cezayir'de, Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Cezayir ile askeri ilişki ve terörizmle mücadele işbirliğini güçlendirmeyi istediklerini belirtirken, bunun Cezayir'deki siyasi reformlara bağlı olup olmadığına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

Donald Rumsfeld, Cezayir ve ABD'nin çok yönlü ilişkisi olduğunu ifade ederek, “Bu, askeri işbirliğinin yanı sıra siyasi ve ekonomik işbirliğini içeriyor” dedi ve terörizmle mücadelede yapılan işbirliğine çok değer verdiklerini, çünkü bunun her iki ülke içinde önemli olduğunu belirtti.

Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika ise basın toplantısında konuşma yapmadı.

Rumsfeld'in, Buteflika ile görüşmesinden önce Cezayir Başbakanı ve Savunma Bakanı ile görüştüğü bildirildi.

Dün de Tunus'ta temaslarda bulunan Rumsfeld, yarın Fas'ta temaslarda bulunacak.

Cezayir'de 1992 yılındaki seçimleri İslami Selamet Cephesi'nin kazanacağının belli olması üzerine, ordu seçimleri iptal etmiş, bunun üzerine kökten dinciler yönetime karşı cihad ilan etmiş ve çatışmalar başlamıştı. Çatışmalarda 150 ila 200 bin civarında kişinin öldüğü belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!