Rumlardan Talat'ın kupa vermesine tepki

Güncelleme Tarihi:

Rumlardan Talatın kupa vermesine tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 12:59

İstanbul'da dün düzenlenen Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde birinci gelen Ferrari pilotu Felipe Massa'ya kupayı KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın vermesi, Rum basınında geniş yer buldu. Gazeteler, Rum yönetiminin, durumu ilgili mercilere şikayet edeceğini yazdı.

Formula-1 yarışının politik amaçlı kullanıldığını öne süren Fileleftheros gazetesi, Rum yönetiminin, ödül töreninde Talat'ın “KKTC Cumhurbaşkanı” olarak anons edilmesini ilgili tüm uluslararası kuruluşlara şikayet edeceğini belirtti.
Haberde, Rum yönetimi sözcüsü Hristodulos Paşardis'in gazeteye yaptığı açıklamada, “Grand-Prix organizatörlerinin bu eyleminin herkes için bir kışkırtma olduğunu ve cevapsız kalmayacağını” söylediği ifade edildi.

Politis gazetesi de Talat'ın dünyanın en popüler sporlarından olan ve birçok ülkede canlı yayımlanan Formula-1 yarışının ödül töreninde kürsüye çıkarak, ”KKTC Cumhurbaşkanı” olarak ödül verdiğini ve canlı yayında milyonlarca izleyiciye ulaştığını yazdı.

Gazete, Talat'ın KKTC Cumhurbaşkanı olarak ödül vermesinin, Rum devlet radyo ve televizyon kanalında yayımlandığına da dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!