Rumlar'a Paşa uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Rumlara Paşa uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yarın Kıbrıs'taki Türk birlikleriyle icra edeceği ‘Toros 97’ tatbikatı öncesinde Kıbrıs'ta gerginlik tırmanıyor. KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Hasan Peker Günal, Rumlar'ı sert bir şekilde uyarırken, Rum Dışişleri Bakanı Yannakis Kassulides, tatbikatta olası bir Türk ‘tacizine’ karşılık verecekleri tehdidinde bulundu. Bu arada, Rum ordusunun tatbikat nedeniyle şimdiden alarma geçtiği öğrenildi.

Tuğgeneral Günal, dün Magosa'da acemi erlerin ant içme töreninde yaptığı konuşmada, Rum ve Yunanlıları sağduyulu davranmaya davet etti. Rumların Baf'ta askeri havaalanı, Larnaka'da deniz üssü inşa ettiğini ve Rusya'ya S-300 füzesi sipariş verdiğini anımsatan Günal şöyle konuştu:

‘Yunanistan ile birlikte icra ettikleri Nikiforos tatbikatıyla Girne’yi geri alma provaları yaptılar. Aradan 550 yıl geçmesine rağmen hala İstanbul'u tekrar ele geçirmenin hayalini kuruyorlar. Rum ve Yunan toplumu 550 yıl sonra da İstanbul ve Girne hayali kurmaya devam edecek. Hatta bu kendini bilmez ve küstah tavırları, bu tecavüzkar tutumları devam ederse korkarım ki bu hayallerine yenilerini de eklemek zorunda kalacaklar.'

10 yılda çözülür

Bu arada, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilci Yardımcısı Gustave Feissel, tuhaf bir iyimserlik örneği sergileyerek Kıbrıs sorununun 10 yılda çözüleceğini söyledi. Feissel Rum kesiminde İngilizce yayımlanan Cyprus Mail gazetesine verdiği demeçte ‘Çözüm çabaları, bitiş noktasına geliyor’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!