Rumlar tutucu biz itici gücüz

Güncelleme Tarihi:

Rumlar tutucu biz itici gücüz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2004 01:46

KIBRIS, tarihinin en önemli günlerinden birini yaşıyor. Dün öğleden sonra Başbakan Mehmet Ali Talat ile Başbakanlıkta bir araya geliyoruz. ‘KKTC halkı nasıl bir güne gözünü açacak, bundan sonra neler yapılacak?’ Talat’ın yanıtları şöyle:

İLK İŞ AMBARGOLAR

Eğer iki taraftan ‘Evet’ çıkarsa başlattığımız çalışmalar var. Ama Rumlar’dan ‘Hayır’ çıkarsa durum değişir. Bizden ‘Evet’ çıkacak. O zaman KKTC üzerindeki ambargoların kaldırılması için diplomatik girişim başlatacağız. Pasaportlarımızın tanınması da bu pakette yer alacak.

TANINMA GERÇEKÇİ DEĞİL

KKTC’nin tanınması talebini ilk adımda gerçekçi bulmuyorum. Ama bugüne kadar uzlaşmaz taraf olarak görülen Türk tarafı ilk kez çözümden yana olduğunu ispatlayacak.

DENKTAŞ GİTMELİ

Eğer bugün güçlü bir ‘Evet’ çıkarsa Cumhurbaşkanı’nın görevde daha fazla kalabileceğini sanmıyorum. Bu iç politikada baş ağrıları yaratabilir. Halk da tepki gösterebilir.

RUMLARLA GÖRÜŞMEM

Eğer Rumlar hayır derse, ikili görüşmelerin hemen başlayacağı hesabı yapılıyor. Buna kesinlikle karşıyım. Rumlarla görüşmeye yanaşırsak onların ‘Hayır’ını onaylamış oluruz.

İTİCİ GÜÇ OLACAĞIZ

Ada’da barış için çok mücadele ettik. Karşımızda mücadelemizi paylaşan Rumlar da vardı, ama artık onlar yok. Bundan sonra Ada’nın itici gücü biz, Türkler olacağız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!